7-те основни анти-ейдж съставки, които трябва да търсите в козметиката

1277
7-те основни анти-ейдж съставки, които трябва да търсите в козметиката
Снимка: iStock

Съвременният пазар за красота има голям брой продукти, които обещават да предотвратят признаците на стареене. Въпреки това, трябва да се поинтересувате от състава.

Заедно с експерт проучихме седемте основни компонента, които отличават съвременните продукти, претендиращи за антиейджинг.

1. Ретинол (витамин А)

Класика на жанра и въпреки това е невъзможно да не се спомене. Все още е една от най-ефективните съставки в борбата с признаците на стареене. Ретинолът ексфолира повърхността на кожата, като прави бръчките по-малко изразени и забележими. С всичките си предимства е доста агресивен към кожата, особено чувствителната. Може да причини дразнене, сухота, лющене и зачервяване. Трябва да започнете да използвате ретинол в ниски концентрации от 0,5% за нежно ексфолиране на кожата в домашни грижи, при високи концентрации ретинолът има пилинг ефект и трябва да се използва само в козметичен салон.

Няколко странни приложения на ненужната козметика в ежедневието

2. Хиалуронова киселина

Молекулите на хиалурон привличат и натрупват влагата върху повърхността на кожата, което създава лек защитен филм и предотвратява изпаряването на водата и дехидратацията. Използвайки това знание, нанесете серуми с НА върху влажна кожа - това ще даде шанс на молекулите му да привлекат повече влага, а след това можете да завършите третирането с крем с хиалуронова киселина.

3. Пептиди

Малкият им размер им позволява да проникнат в дълбоките слоеве на кожата и да влияят активно върху функционирането на клетките.

Пептидите могат да направят много в козметиката. На първо място, те стимулират производството на колаген и еластин, което прави кожата гладка и еластична. Различните пептиди имат специфични възстановителни функции за кожата и инициират процеси на регенерация в клетките, което ги прави ключов компонент против стареене.

4. Витамин С

Витамин С е несравним антиоксидант, който защитава кожата от увреждане на околната среда. Освен това, укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява тена на кожата и изсветлява пигментацията. В крайна сметка тежестта на бръчките и пигментацията намалява, кръвоносните съдове стават по-здрави и тежестта на тъмните кръгове под очите намалява.

Започнете с продукти, съдържащи витамин С в концентрация 5-10%, за да избегнете дразнене. Максималната концентрация на това вещество в продуктите е 20%.

Популярна козметика, която не бива да липсва от колекцията ви това лято

5. Коензим Q10

Основната функция на коензим Q10 е да превръща хранителните вещества, влизащи в клетката, в енергия. С възрастта нивото на Q10 намалява, кожата своята губи еластичност и изтънява.

Козметиката, съдържаща коензим Q10, може да реши няколко проблема - предпазва кожата от негативните ефекти на свободните радикали и подпомага регенерацията на клетките, ускорява производството на колаген.

6. Алфа и бета хидрокси киселини (AHA и BHA)

Хидрокси киселините помагат за премахване на мъртвите клетки от кожата, подобряват тена, текстурата и намаляват бръчките. Те помагат за обновяване на горния слой на кожата.

7. Ниацинамид

Ниацинамидът е витамин от съществено значение за доброто здраве на кожата. Напоследък се използва широко в козметиката. Ниацинамидът има озаряващ, задълбочаващ ефект, който придава на кожата по-млад, свеж и отпочинал вид.

Можете да комбинирате ниацинамид с ретиноиди, киселини и овлажняващи компоненти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com