8 начина да увеличите шансовете за здравословна бременност

1718
8 начина да увеличите шансовете за здравословна бременност
Снимка: iStock/Guliver

Не всички двойки успяват да заченат дете от първия път. Често бъдещите родители се консултират с лекари дълго време и преминават множество тестове. Подготвили сме няколко препоръки, които могат да помогнат на зачеването да дойде възможно най-бързо.

1. Приемайте витамини

Със сигурност знаете, че са полезни за бременни, но и за зачеване – също! Особено ако храненето ви е далеч от идеалното (а може изобщо да не знаете това). В допълнение, пренаталните витамини помагат за подобряване на менструалния цикъл (ако зачеването е отнело време). А благодарение на фолиевата киселина, нероденото дете ще избегне дефект на невралната тръба.

2. Проследете своята овулация

Технически можете да забременеете всеки ден, но най-често това се случва около момента на овулация, както и няколко дни преди нея. Овулацията обикновено настъпва около 14-ия ден от цикъла. Най-добре е да проследявате цикъла си всеки месец, за да сте сигурни, че сте в овулация. При съвременните аптечни тестове това не е трудно.

Освен това знанието за овулацията намалява нуждата от секс всеки ден, за да не пропуснете нито един шанс.

3. pH във влагалището

Лубрикантът може да намали скоростта на сперматозоидите, които може да не преминат през вискозното вещество. Трябва също да избягвате душ след секс, тъй като това променя баланса на pH във влагалището и влияе върху жизнеспособността на сперматозоидите.

Защо картофите са опасни за бременните жени?

Този зеленчук е една от най-популярните храни в света. Той е хранителен и евтин, съдържа множество витамини и засища бързо и ефективно ...

4. Намалете приема на кофеин и алкохол

Разбира се, по време на бременност ще трябва да намалите консумацията им почти до нула, но трябва да започнете още преди зачеването. Веществата, съдържащи се в кафето и виното, могат да повлияят негативно на тялото и да попречат на „срещата“ на яйцеклетката и спермата. Препоръчително е да пиете не повече от две чаши кафе на ден и да обърнете внимание на количеството сода, шоколад и енергийни напитки с кофеин в състава. Алкохолът може да понижи нивата на естроген в кръвта.

5. Намалете натоварването

Разбира се, поддържането на тегло е полезно, но претоварването, когато искате да заченете дете, не си струва. Ако тялото реши, че няма достатъчно мазнини, то може да премине в режим на пестене на енергия и да не ви позволи да заченете дете в такъв труден момент.

6. Опитайте се да не се притеснявате

Кога започват симптомите на бременност

Най-сигурният начин да разберете дали сте бременна, е като си направите тест, закупен от аптеката. Разбира се, има и ранни симптоми, к...

Да, никой не харесва подобни съвети, но е по-добре да ги следвате, ако е възможно. Медитацията и други успокояващи техники могат да помогнат за намаляване на нивата на кортизол, което може да попречи на овулацията.

7. Откажете цигарите

Да, не е лесно, но е много полезно за вас и за нероденото дете. Освен това пушенето е свързано с по-ранна менопауза и бързо намаляване на предлагането на яйцеклетки.

8. Спете повече

Нарушението на съня може да повлияе негативно на овулацията. Ако работата ви пречи на съня, опитайте да промените графика си или поне да спите непрекъснато, когато е възможно. Не пийте кафе и не гледайте телевизия през нощта, за да спите по-добре и здравословно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com