8 неща, които се случват с нас след смъртта

13887
8 неща, които се случват с нас след смъртта
Снимка: Getty images

Мнозина се питат какво се случва с нас след смъртта. Има публикувани редица статии, трудове и книги по този въпрос, които са написани на база изследвания на мозъка и отговорите на хора, които в даден момент от живота си са попаднали на среща със смъртта. Историите на някои хора са наистина удивителни – те смятат, че вече знаят какво има отвъд, че са видели и са се докоснали до това място, но са се завърнали, понеже времето им все още не е изтекло. В публикуваните материали са обобщени отговорите на хората, които са сходни помежду си, но разказани по различни начини. А щом те толкова си приличат, може би наистина точно това се случва след смъртта.

Светлината – всички сме чували за тунела със светлина, за който се смята, че виждат хората, които се сблъскват със смъртта. Истината е, че тези, които са били на косъм от нея, казват, че този тунел съществува. Това е най-честото явление, което хората описват. Явно тунелът със светлина съществува и наистина ни очаква.

Виждаш себе си – следващото често срещано нещо, което хората, били на среща със смъртта казват, е, че виждат тялото си отгоре. Те се отделят от него и виждат стаята и какво се случва в нея. Те виждат собственото си тяло, което лежи без живец, а около него се суетят близките на човека. Вижда всичко и в един момент нещо сякаш ги тласка обратно в тялото им и те се завръщат.

Чуваш околните – хората споделят, че са чували всеки разговор около себе си, опитвали са да говорят с близките си, но не са могли.

Среща с ангелите – всеки човек има собствени ангели-пазители, които вървят рамо до рамо с него по пътя на живота. Това споделят хората, които са видели смъртта отблизо. Те споменават за поне един ангел-пазител, светлина или дух, който са срещнали. Някои знаят името му, други просто са си говорили с него.

Починали близки – срещата с починалите близки е много емоционален момент. Хората казват, че са видели, прегърнали или говорили със своите близки хора. Те са приветствали, успокоили са ги, но и са им казали, че все още не е време да се съберат и че когато това стане, те ще бъдат там и ще ги очакват.

Живот пред очите – чували сме как човек казва, че животът му е минал като на лента пред очите. Оказва се и че това е вярно, поне според хората, които са преживели това.

Усещане на мир в душата – хората, преживели близка среща със смъртта, казват, че след това виждат живота си по друг начин. Започват да живеят в мир и хармония.

Нежелание за връщане – мнозина, които са преживели това, не са желали да се връщат. Усещането е било толкова приятно и спокойно, че те не са искали да се върнат отново към живота. Това донякъде може много да ни успокои.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com