8 неща, с които никога не трябва да се качвате в самолет

2542
8 неща, с които никога не трябва да се качвате в самолет
Снимка: ПР

Независимо дали полетът ви е на късо или дълго разстояние, важно е да се чувствате комфортно и да избегнете неприятностите при чекиране на летището. Ето кои са вещите, с които никога не трябва да се качвате в самолета.

Парфюм

По време на полета ще се озовете в едно помещение с много хора. Избягвайте използването на парфюм, за да не смущавате останалите пътници. Голяма част от хората не могат да понасят силни миризми, особено хората с алергии и астма.

Неудобни дрехи

Избягвайте прилепналите и неудобни дрехи, особено когато ако полетът ви продължава повече от 4 часа. Пътуващите на дълги разстояния са изложени на риск от ДВТ (дълбока венозна тромбоза). Това води до образуване на кръвните съсиреци в дълбоките вени, обикновено в краката. В резултат се нарушава нормалният кръвен поток.

За да предотвратите риска от тромбоза, носете специални компресионни чорапи и широки дрехи. Ставайте често от седалката и правете разтягания.

Разликата между тоалетна и парфюмна вода

Всеки от нас познава съкращенията от етикета на парфюма EDT (тоалетна вода) и EDP (парфюмна вода). Една от основните разлики в двата ти...

Дрехи с много копчета и ципове

Самолетните тоалетни са тесни. Ако сте облечени в гащеризон или панталон с много копчета и ципове, със сигурност няма да се чувствате комфортно не само в тоалетната, но и по време на целия полет.

Дрехи или бижута, съдържащи метал

Обувките с метални украшения могат да забавят процеса на чекиране. Материята, от която са изработени някои блестящи пуловери, съдържа метални нишки. И ако е лесно да свалите обувките си, свалянето на пуловера, особено ако нямате нищо отдолу, може да се окаже голям проблем.

Летни дрехи

Най-добрият аромат за всяка зодия

При търсенето на нови аромати парфюми решихме да погледнем какви са съчетанията на аромата с дадената зодия. Споделяме с вас статията н...

Дори ако летите към топла страна и искате да се облечете леко за полета, имайте предвид, че температурата в самолета обикновено е доста по-ниска. Ако все пак решите да облечете тениска, задължително я комбинирайте с топло и удобно яке.

Контактни лещи

Влажността на въздуха в самолета може да достигне до 20%, което допринася за изсушаване на лещите и съответно до дразнене на очите. Ако полетът е дълъг, заменете лещите си с очила, особено ако летите през нощта.

Високи токчета

Персоналът, отговарящ за сигурността на летището, ще ви помоли да събуете обувките си, ако те са с ток.

Важни съвети при избор на парфюм

Изборът на парфюм е отговорна задача, която не бива да пренебрегваме. Той е също толкова определящ за нашия личен стил, колкото дрехите...

Обувките от този тип могат да се използват не само за съхранение на забранени предмети, но и често съдържат метал, който със сигурност ще задейства алармата за металдетектора.

Със сигурност няма да ви е приятно да останете без обувки на пода на летището. Също така краката ви могат да се подуят по време на полет, така че е добре да избягвате тесните ботуши.

Тениски с обиден текст или дълбоко деколте

Вярвате или не, но много пътници не получават разрешение да се качат на борда на самолет заради облеклото им. Причините могат да бъдат различни: твърде дълбоко деколте или предизвикателни надписи.

Въпреки че някои от тези забрани са противоречиви, заложете на здравия разум при избора на облекло за полет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com