8 неща, за които никога НЕ трябва да се оправдавате

3792
8 неща, за които никога НЕ трябва да се оправдавате
Снимка: iStock/Guliver

Има една философия, според която човек не дължи нищо на никого. Не приемайте това съждение буквално, но си струва да помислите за него. Според експертите, много хора често са зависими от чуждите мнения и оценки на другите. Подобно светоусещане изразходва енергия и поставя човека в определена рамка на поведение, която му пречи да се развива и да живее щастливо. Идентифицирани са 8 ситуации, за които никога не се налага да се оправдавате и да докладвате на близките си, а още повече на околните.

1. Не е нужно да обяснявате настоящото си положение на никого

Не е нужно да обяснявате на другите защо живеете по този начин, а не по друг начин. Не бива да се изчервявате или да се чувствате неудобно заради някоя от житейските си ситуации. Още повече някой да обясни защо се е случило това и защо сте взели това или онова решение. Всеки познава себе си и своите проблеми и ситуации, а те не касаят никого.

2. Не е нужно да обяснявате на никого своите приоритети и ценности

Всеки има свои собствени приоритети. Случва се житейските цели на човека да не съвпадат с целите и приоритетите на мнозинството. Но това не е причина да мислите, че не сте като всички останали. Да, може да ви нарекат странен, но поради това не бива да доказвате на всички, че искате нещо различно от повечето хора.

3. Не е нужно да се съгласявате с чуждо мнение или убеждение

Защо да се съгласите с това, което смятате за неприемливо за себе си? За да не обидите човека или да покаже уважение? Не трябва да правите това. Имате своя собствена преценка, която можете спокойно и точно да отстоявате.

10 прости неща, които ще улеснят живота ви

Тези десет съвета ще ви помогнат да опростите живота си и да намалите препятствията, които стоят между вас и вашата мечта. 1. Прочисте...

4. Не е нужно да се съгласявате с всичко

Имате право да кажете „не“ на молба, да откажете помощ. Това е нормално. Няма как да бъдете добри и коректни към всички. В крайна сметка вие имате собствен живот и свои задачи. В същото време не забравяйте да помогнете и да предложите помощ, когато можете. Но не се колебайте и отказвайте на хората.

5. Не е нужно да се оправдавате на някого за външния си вид

Независимо дали сте дебели или слаби, дали имате дълъг нос и твърде големи уши - това си е само ваша работа. Не се оправдавайте заради наднорменото си тегло или плешивостта на главата си. Не се унижавайте. Вие сте вие ​​и ако всички на планетата бяха еднакви, животът щеше да спре.

6. Не е нужно да се оправдавате за хранителните си навици

Зодиите, които ще се влюбят в ЖИВОТА СИ през 2021

Много хора са недоволни от живота си по различни причини - някои не са доволни от работата си, други не са доволни от положението си в ...

Изненада ли се приятелката ви, че спряхте да ядете месо? Или баба ви се опитва всеки ден да ви обяснява, че млякото е здравословен продукт? В тези случаи дори не се опитвайте да се изправите срещу тези ценители на здравословната и вкусна храна - пак няма да успеете. Просто кажете, че се чувствате чудесно, когато се храните така, както се храните.

7. Не е нужно да обяснявате своите религиозни и политически убеждения

Ако това, в което вярвате, ви помага в живота, тогава защо да убеждавате някого в това? За вас е добре да живеете във вашата вяра и с вашите политически възгледи и ако друг човек не може да ви приеме с вашите убеждения, тогава, повярвайте ми, това е негов личен проблем.

8. Не е нужно да се оправдавате за това, което сте направили

Ако оправдавате действията си и обяснявате защо сте постъпили по този или онзи начин, то някъде в душата си се съмнявате в правилността на избора си. Не се измъчвайте. Стореното сторено. И просто не обръщайте внимание на преценките и критиките. Никой никога няма да ви каже как да живеете правилно и как трябва да действате, тъй като животът на всеки е различен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com