8 причини да прекарвате по-дълго време без половинката си

1905
8 причини да прекарвате по-дълго време без половинката си
Снимка: iStock/Guliver

Да сте във връзка не означава, че трябва да прекарвате цялото си свободно време заедно. Този подход разрушава връзката. Вместо да се пристрастите към партньора си, спомнете си за времето преди да се запознаете, запознайте се с хора, отидете на кино сами, развийте страстите си. Излагаме ви 8 причини да прекарвате по-дълго време без половинката си.

1. За да бъдете независими

Когато прекарвате много време с партньор, вие естествено започвате да споделяте отговорностите с него. Изведнъж вече не е нужно да шофирате, за да смените гуми или да поправите течащ кран. Когато партньорът ви поеме част от вашите отговорности, вие губите независимостта си на много нива. Затова е важно да запазите частица от времето си за себе си.

2. За да имате какво да си кажете

Ако прекарвате сто процента от времето си заедно, ходите на едни и същи филми отново и отново, в едни и същи ресторанти, четете едни и същи книги и се мотаете в един и същи кръг от приятели, тогава скоро ще започнете да бягате извън темите за разговор. За да се развие една връзка, трябва да внесете в нея нови данни. Интересни теми. А за да е възможно, трябва да изпиташ нещо сам.

3. За да си починете от него

Всеки от нас има приятел, който партньорът ни не харесва. Във връзки, в които прекарваме твърде много време заедно, често се дистанцираме от този приятел. Постепенно и неусетно. И както вие не сте задължени да харесвате всички приятели на партньора си, така и той не е длъжен да харесва вашите приятели. Всеки от тях обаче е влязъл в живота ви с причина. Струва си да поддържате приятелските си отношения извън връзката, това действа освежаващо.

Петте най-вредни навици през уикенда

След тежка работна седмица не е учудващо, че прекарвате уикенда в леглото или вдигайки наздравица с приятели, за да се освободите от пр...

4. Разстоянието поражда емпатия

Случва се въпреки голямата любов партньорът ви да започне да ви дразни. Неговите реакции към света, поведението на децата и начините му на разпускане итн. Чрез непрекъснато разглеждане на проблемите е трудно да се анализира обективно ситуацията. Затова си струва да се оттеглите малко и да си починете сама, далеч от партньора.

5. За да не потискате растежа си!

Всеки от нас има свой собствен темп на развитие, както лично, така и професионално. За съжаление вместо да се фокусираме върху това, което е най-добро за нас в момента, ние разглеждаме нещата от обща гледна точка. И това, както и поддаването на нуждата от компромис при избора на филм или ресторант, води до посредственост. Всеки от вас трябва да следва своя собствен път в живота.

6. За да почувствате, че си липсвате

Свободното време - може ли да попречи на щастието ни?

Прекаленото свободно време, повече от пет часа на ден, може да се отрази слез на психическото ви състояние. "Повече от нас чест са в с...

Помислете за онези първи месеци от връзката ви, когато той заминаваше при родителите си за уикенда и вие копнеехте да го видите пак. Кога за последен път сте били разделени повече от няколко часа? Отидете някъде с приятелка, или сама. Спомнете си какъв е вкусът на копнежа и какво гориво може да бъде той за една връзка.

7. За да изненадате себе си

Да си в зряла връзка с някого не означава да се откажеш от себе си. Все още имате право да харесвате различни неща и различни хора. Имате право на поверителност и доверие от страна на партньора си. Постоянният контрол и вечното съществуване заедно нямат нищо общо с любовта и доверието. Но те са лесен път към скуката и пристрастяването. И не са добри за никакъв тип отношения.

8. За да туширате напрежението след конфликт

Няма връзка без скандали. Малко или много, рано или късно, винаги идва онзи момент в който се хващате за гушите и си казвате истини в очите. Това е нормално, по-важно е как ще подходите към ситуацията след това. Мъдрото решение в този случай е да се разделите за кратко и да си дадете време. Време в което, освен че ще се успокоите, също така ще осмислите случилото се, а това би могло дори да спомогне за още по-силно укрепване на отношенията ви в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com