8 вещи у дома, от които трябва да се отървете, защото излъчват лоша енергия

12376
8 вещи у дома, от които трябва да се отървете, защото излъчват лоша енергия
Снимка: iStock/Guliver

У дома трябва да ни е хубаво и уютно. Ние прекарваме голяма част от времето си вкъщи. Затова негативните емоции трябва да са много малко, когато сме си у дома. 
Но много често хората съхраняват всякакви вещи, които не им вършат никаква работа. Може би от мързел или пък от сантиментална стойност, те не искат да се разделят с тях. Само че те може би не знаят, че подобни предмети пият от енергията ни и трябва колкото се може по-бързо да бъдат изхвърлени.
Замислете се, когато влезете в любимата си стая. Как се чувствате? Има ли нещо, което винаги ви дразни и не му е там мястото? Със сигурност го има и то ви носи негативизъм и отрицателни емоции. Ако искате да разберете кои са най-честите вещи, които смучат от позитивната ви енергия, сега е ред да ви запознаем с тях.

1. Подаръци от отминали поводи и наследства

Ако са ви подарили някой подарък преди време, вие от уважение го държите на място, което да се вижда. Може би поводът е бил позитивен, но вече му е минало времето и този подарък не стои добре, заема място или ви дразни. Значи е време да го преместите или просто да го приберете някъде. А ако вече е изгубил стойност за вас, нищо няма да ви коства да го изхвърлите. 
Същото се отнася и за "ценни" семейни наследства. Тези ценности им е минало времето, а и ако вие не ги харесвате, а ги пазите години наред, най-добре се отървете от тях още днес. Така ще освободите пространство и ще сложите други актуални неща и предвети, които обичате.

2. Стари детски играчки

Купът от играчки вече е станал внушителен? Позната история. Може би всичко ви се струва ценно и ви е жал да го изхвърлите. Къщата ви е затрупана, а вие започвате да се препъвате в ненужни камиончета, кегли и какво ли още не. Може да се досетите, че детето расте и всичко това вече не му е нужно. Подарете играчките на някое дете в нужда. Така ще се чувствате удовлетворени, че сте направили нещо добро. А и ще освободите ценно пространство вкъщи.

3. Стари книги, които едва ли ще прочетете пак

Най-любимите ви книги винаги ще имат място на полицата или в библиотеката ви. Те наистина са шедьоври и не е редно да се пипат. Но между тях със сигурност е пълно с такива, които едва ли някога ще прочетете. Не е добре да ги пазите, защото може да предизвикват отрицателни емоционални състояния. Ако все пак ви е жал за тях, намерете няколко кашона и ги свалете в мазето. А най-добре е да ги продадете на някой, който от своя страна ще ги препродаде. Така ще спечелите и малко пари. 

7 токсични изречения, които ни съсипват

Някои слова засягат не само тези, на които ги казваме, но и нас. Те подкопават вътрешния ни свят, понижават самочувствието и ни вредят....

4. Вещи и спомени от детството

Ако имате някакви предмети, останали от вашето детство, надали вече ще ви трябват. А и на вашето дете може би няма да са му интересни. Затова ги махнете от дома си и ги преместете на таван или мазе, ако не искате да ги хвърляте.

5. Твърде много огледала

В една къща е добре да има малко огледала. Прекалено многото огледала носят тревожност и увеличават стреса. Ако човек се оглежда прекалено често, той постоянно се тревожи за външния си вид и се вглежда в него. Това го тормози и депресира. Затова две огледала са напълно достатъчни, а ако е голям домът, може да оставите три.

6. Масивни плътни завеси

Имаш ли тези вещи у дома? Изхвърли ги моментално!

Още от древността се е смятало, че къщата е мястото, където се срещат и противопоставят различни енергии заради предметите и вещите, на...

Тежките завеси и пердета са развъдник на прах и бактерии. Те се чистят трудно, а понякога това е напълно невъзможно. Освен това те придават мрачна и тягостна атмосфера в дома. За предпочитане е да ги смените с по-леки и красиви пердета, а ако искате да ви е затъмнено, външните щори вършат добра работа.

7. Неподходящ цвят на стените ви 

Ако сте боядисали жилището с цветове, които са агресивни, това може да се отразява на настроението ви. Активни цветове са оранжевият и червеният, релаксиращите са зелен и син. За неутрални се смятат бежово и сиво.

8. Повредени или счупени вещи

Пукната чиния, чаша, повредено сандъче или нещо друго? Често срещано явление. Вероятно ги пазите, защото са ви били скъп подарък или много си ги обичате. Само че счупеното носи негативизъм и лоша енергия, затова най-добре го прежалете и го изхвърлете. Може да си купите нови, още по-красиви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com