АЕЦ „Козлодуй“ се застрахова с 37 млн. евро срещу „Индустриален пожар“

6800
АЕЦ „Козлодуй“ се застрахова с 37 млн. евро срещу „Индустриален пожар“
Снимка: Министерство на енергетиката

Бъдещата имуществена застраховка „Индустриален пожар“ на АЕЦ „Козлодуй“ ще е на стойност 37 133 00 евро, става ясно от нейно обявление. Изборът на изпълнител ще стане чрез договаряне с предварителна покана за участие.

Срокът й ще е за 5 години и ще покрива основни рискове: пожар и последиците от неговото гасене; мълния; експлозия; имплозия; сблъскване или падане на летящо тяло, на части от него или на товара му; събаряне или разчистване вследствие някое от тези събития.

Допълнително покритите рискове са: буря; градушка, пороен дъжд, сняг, наводнение; тежест при естествено натрупване на лед и сняг; измокряне вследствие спукване на водопроводни, канализационни и отоплителни тръби; щети от изтичане на вода и пара; удар от транспортно средство; дерайлиране на подвижния състав; земетресение и много други.

АЕЦ "Козлодуй" дава близо 33 млн. лв. с цел по-голяма безопасност

Поредица от дейности, разделени в три обособени позиции, възлага АЕЦ „Козлодуй“ с цел да удължи живота на ядрени блокове 5 ...

Обект на застраховане е имущество на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД - производствени и административно-битови сгради, машини, съоръжения, оборудване, стопански инвентар, транспортни средства, материали, готова продукция, складови наличности, абонатни станции, топло- и електропреносни мрежи, измервателни уреди, компютърна техника, офис обзавеждане и друго движимо и недвижимо имущество. 

През август миналата година от дружеството съобщиха за проведена техническа инспекция за актуализация на застрахователния риск по имуществената застраховка „Индустриален пожар” на централата.

В инспектиращия екип били включени Константинос Мермигис от Paragon Ltd. и Румяна Петрова от застрахователно дружество ЗАД „Алианц България”.

Проверката обхванала всички дълготрайни активи на атомната централа в нейната конвенционална, неядрена част.

АБВ осъди шефа на АЕЦ "Козлодуй"

"Осъдихме изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй срещу отказа му да ни предостави информация по Закона за достъп до обществена информац...

Международната инспекция завършила с висока оценка за нивото на безопасност в централата.

Атомната централа поддържа непрекъснатост на застрахователното покритие по имуществената застраховка, осигуряваща пълна застрахователна защита при настъпване на събития, водещи до унищожаване или повреждане на имущество – пожар, земетресение, наводнение и др.

В изпълнение на разпоредбите на Виенската конвенция за гражданска отговорност за ядрена вреда и Закона за безопасно използване на ядрената енергия АЕЦ „Козлодуй” поддържа и непрекъснатост на застраховката „Обща гражданска отговорност”, покриваща отговорност за ядрена вреда.

11 български застрахователни компании през 2001 г. сключиха договор за създаването на гражданско дружество „Български национален застрахователен ядрен пул”. От тогава договорът за „Обща гражданска отговорност“ между него и АЕЦ Козлодуй се подновява за срок от една година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com