X
 
 

„Аерофлот“ лиши от бонуси пътник заради котарак с наднормено тегло

8376 0
„Аерофлот“ лиши от бонуси пътник заради котарак с наднормено тегло
Снимка: ФБ на М.Галин
Руският авиопревозвач „Аерофлот“ лиши пътник от натрупаните въздушни мили, тъй като наруши правилата и вкара в пътническия салон на самолета котарак с наднормено тегло, съобщи ВВС.

Михаил Галин (34 г.) искал да превози котарака си Виктор от Москва за Владивосток, след като при полета от Рига до руската столица всичко било нормално.

Не пуснаха човек в самолет заради дебела котка

В Шереметиево мъж не получи право да се качи на самолет от Москва до Владивосток заради „твърде дебела котка“. Това разказа...

Но според правилата на „Аерофлот“ домашни любимци с тегло над 8 кг. трябва да бъдат в багажното отделение. И да първи път от неговите над 300 полета служителка с рулетка точно спазвал инструкциите за големината на ръчния багаж, а и за теглото. Хванала, че котаракът е с 2 кг повече от позволеното и обявила, че трябва да бъде пратен в багажното.

Михаил Галин не искал Виктор да се мъчи 8 часа сам в багажното, след като котаракът не понесъл добре предишния полет. Измислил план да го вкара в салона -  сменил котарака с по-лека котка при проверката за полета, за да заобиколи ограниченията за теглото, а след това качил Виктор на борда.

В крайна сметка обаче Галин допуснал грешка – описал всичко, което е направил по-рано този месец в своята Фейсбук страница. Постът станал много популярен.

И отговорът на „Аерофлот“ не закъснял: „Всички въздушни мили, натрупани по програмата, се анулират“, обяви авиокомпанията.

Бездомна котка стана адвокат в Бразилия

За повечето амбициозни юристи да се доберат до адвокатската скамейка е сложно препятствие, но бразилец на име Леон намери път през задн...

Михаил Галин изглежда приема наказанието с чувство на хумор, защото в следващ пост написа, че не може да има претенции към компанията. И пусна снимка на Виктор като малък, когато „теглото му отговаряше на изискванията на превозвача“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители