Ако пиете това растение преди лягане, черният ви дроб ще се ПРЕЧИСТИ

3807
Ако пиете това растение преди лягане, черният ви дроб ще се ПРЕЧИСТИ
Снимка: www.youtube.com

Силата на билките не бива да се подценява. Има билки, които стават на чай или отвара и ни помагат да бъдем здрави и силни през целия ни живот. За съжаление малко хора знаят това е не се възползват от тяхната сила и чудотворните им свойства.

Днес ще ви запознаем с една билка, която не е позната на всички. Става въпрос за растението, наречено пясъчно безсмъртниче.

Пясъчното безсмъртниче отдавна се използва в производството на козметика и е известно със своите антивъзрастови и антибактериални свойства. Въпреки това не всеки знае, че инфузията на основата на това растение има отличен ефект върху черния дроб. Как действа пясъчното безсмъртниче и кой може и трябва да го пие?

Пясъчното безсмъртниче принадлежи към семейство Asteraceae и расте в диви местности в повечето европейски страни. То цъфти от юли до октомври, опрашва се от насекоми и най-често се среща на песъчливи и сухи почви, пустоши, склонове или крайпътни пътища. Има жълто-оранжеви цветове, а билката му се отличава със сивия си оттенък.

Можете да го отглеждате и в домашни условия - както на балкона, така и в домашната си градина и да се възползвате пълноценно от предимствата му, които са били оценени още през Средновековието!

Пясъчното безсмъртниче е богат източник на етерични масла, растителни танини и каротеноиди, благодарение на които проявява силни антиоксидантни, анти-стареещи, аналгетични, противогъбични и антивирусни свойства.
Пясъчното безсмъртниче може успешно да се използва при храносмилателни проблеми и чернодробни нарушения – стимулира производството на жлъчката. Освен това успокоява неврозата на стомаха и има диастоличен ефект.

Това растение може да се използва и външно, например върху белези, синини и обриви, а интересното е, че се използва и в производството на козметика. Има доказан ефект против стареене, а маслото от безсмъртниче също успокоява кожата от акне и купероз.

Пийте тази настойка преди лягане всеки ден, за да детоксикирате ефективно черния дроб!

Хората, страдащи от заболявания на храносмилателната система и чернодробни заболявания, могат успешно да пият билкова настройка на основата на това растение.

Достатъчно е да залеете една супена лъжица сушена билка с чаша студена вода и цялата смес да заври. Когато изстине, прецедете чая и го пийте в продължение на три седмици, винаги преди лягане.

ВНИМАНИЕ! Всички билкови терапии трябва да се консултират с Вашия лекар. Хората със свръхчувствителност към растенията Asteraceae, пациенти с холелитиаза, както и бременни и кърмещи жени не могат да пият настройката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com