Ако притежавате поне една от тези черти, значи сте по-умни от останалите хора

91628
Ако притежавате поне една от тези черти, значи сте по-умни от останалите хора
Снимка: iStock/Guliver

Без значение колко сте учили или "зубрили" в училище и университета, нито пък каква е степента на образованието ви, има още няколко важни фактора, които оказват влияние върху интелекта.

Според редица изследвания онова, което ни прави по-различни и по-умни от повечето от хората около нас, е заложено в гените ни още от самото раждане или се дължи на навиците, които придобиваме цял живот.

Според науката има големи шансове това да сте точно вие, особено ако попаднете в подходящата ситуация, на подходящото място и сред подходящите хора, което да способства на развитието ви.

Това не ни прави по-различни от останалите хора на земята, но при всяко положение ни отличава от масата и обикновено много ни помага в живота. За да сте по-умни от останалите не е достатъчно да имате по-голям образователен ценз. Интелектът се измерва още чрез редица други качества, като съобразителност; хитрост; преценка и т.н.

1. Вие сте единственото дете или сте най-голям във вашето семейство

Проучванията сочат, че най-големите деца в семействата са с най-високото IQ във фамилията и то с голяма разлика в сравнение с останалите. Това е така, защото майката и бащата през годините им обръщат по-голямо внимание, а това е развило на максимум потенциалните им възможности.

2. Вие сте доказан интроверт

Редица изследователски проекти сочат, че интровертните личности обикновено са много по-умни от екстровертните хора. А мнозинството от  децата-гении са точно от по-затворените, срамежливи и саможиви. Интровертните често са и по-надарените и притежават по-богата лингвистична и обща култура култура, което лесно ги отличава от масата.

9 научно доказани признака, че сте много интелигентни

3. По-добре ви се отдава писането с лявата ръка

Ако пишете по-добре с лявата, отколкото с дясното ръка, то вероятно сте по-умни от останалите „нормални хора“. Не са едно или две изследванията по цял свят, които недвусмислено показват, че левичарите могат да запомнят и се да учат по-бързо и качествено от тези, които използват основно десните си ръце. Те са по-гъвкави и адаптивни от „десняците“, имат по-развито въображение, а паметта и критичното им мислене са в пъти по-силни. Затова дори да са ви се подигравали в училище за това, че вземате молива в лявата ръка, не се притеснявайте – вие сигурно сти по-умни от вашите критикари.

4. Притежавате страхотно чувство за хумор

Много от изследванията свързват директно наличието на чувство за хумор с природната интелигентност на човека. Освен това не забравяйте, че обикновено по-забавните личности имат и по-силна сексуалност и високо развита креативност, а това далеч не е за подценяване в живота ни.

5. Заспивате по-късно от другите

Ако заспивате по-късно от останалите у дома, не се притеснявайте. Това също доказва, че вероятно сте по-умни от тях. Всички нощни птици притежават по-високо IQ от това на останалите, които стават рано сутринта и се мушват в леглото рано вечерта. Освен това е доказано, че тези, които будуват до среднощ притежават и по-силно аналитично мислене от останалите ранобудници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com