9 научно доказани признака, че сте много интелигентни

21168
9 научно доказани признака, че сте много интелигентни
Снимка: iStock/Guliver

Съществуват много популярни схващания за интелигентността на хората: не се предават, имат перфектна памет, не използват нецензурни думи. Високата интелигентност може да се разкрие и по някои любопитни навици и странности на хората. Ето някои от тях:  

1. Мързеливи сте

Хора с висок коефициент на интелигентност са склонни да се задълбават в мисли и да са по-малко активни, докато средностатистическите хора се отегчават по-често и се чудят как да си запълнят графика си с физически дейности. Вече може да оправдавате мързела си с висока интелигентност.

2. Забравяте за дребните неща

Мозъкът ни забравя за дребните неща по 2 причини: първо, така се адаптира към нови условия и второ, така се избавя от информация за дреболии. Не се ядосвайте на себе си, ако отново сте забравили нещо маловажно, може би мозъкът ви прави място за нови идеи.

3. Понякога псувате

Използването на нецензурни думи показва, че имате богат речник, което е признак за висока интелигентност. Но, разбира се, внимавайте с речта си - изобилието от псувни не винаги прави добро впечатление. Дозирайте се.

Ще решите ли успешно най-бързия IQ тест на света?

Прeз 2005 г., cлeд 26-мeceцa прoбeн пeриoд, пcихoлoгът Шeйн Фрeдeрик прeдcтaвя cвoя уcъвършeнcтвaн Тecт зa кoгнитивнa рeфлeкcия (Thе Со...

4. Доверчиви сте

Може би защото виждате света по-добре, сте склонни да се доверявате на другите. Доверчивите хора имат по-здрави нерви и много по-малко здравословни проблеми. Така че доверчивостта разкрива не само интелигентността ви, но и доброто здраве.

5. Имате котка

Хора, които обичат котки, са по-спокойни, чувствителни и с по-висок коефициент на интелигентност, докато любителите на кучета са по-активни, открити към другите и склонни да се подчиняват на правилата. Всеки избор има своите предимства, но едно нещо остава непроменено: четириногият ви приятел носи много любов в дома, което е много по-важно от всеки тест.

6. Не обичате червено месо

Проучването разкри един любопитен факт: хора с висок коефициент на интелигентност предпочитат пилешко месо, риба и зеленчуци вместо червено и тлъсто месо.

Отговорете на тези 2 въпроса, за да видите колко сте интелигентни

Този кратък тест за интелигентност ще ви подскаже какво е вашето ниво и дали се водите по сърцето или по разума си. Именно чрез тези дв...

7. Добри сте в даване на идеи

Изглежда очевидно, че интелигентните хора често изобретяват нови неща. Но не е точно така. По-скоро те са склонни да стигат до нестандартни решения, но не и да ги прилагат в живота. Защото докато стигнат до прилагане на съответната идея, в главата им вече назрява нова такава.

8. Спите малко

Може да не е точно малко, но сте склонни да стоите до късно, което води до по-кратък сън. Така че, ако сте нощна сова и не може да промените нищо – просто приемете, че сте много интелигентни.

9. Гризете си ноктите

Дълго време гризането на нокти се считаше за признак на нервност, но скорошни проучвания показаха, че по-скоро показва перфекционизъм. Според психолозите, навици, които са фокусирани към тялото (пипане на лицето, дърпане на косата, гризане на нокти) показват, че подсъзнателно се борите със скуката и неудовлетворението. Стремежът към перфекционизъм е знак за висока интелигентност. Така че, не се срамувайте от този лош навик.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...