Алое – евтин и в същото време безценен за здравето продукт

7491
Алое – евтин и в същото време безценен за здравето продукт
Снимка: iStock

Грижата за здравето включва много процедури, които не изискват посещение на салон за красота с професионален козметик. Ако нямате някои тежки здравословни проблеми, тогава без проблем можете да се справите с домашните процедури. Има много продукти, чиято ефективност е равна на професионалната козметика, която се използва в салоните. Един от компонентите на огромен брой козметични препарати е алое вера.

Екстрактът от алое може да се открие в кремове, маски, серуми, които са отговорни за лифтинг, подхранване, ефект против стареене. Дерматолозите отдавна са стигнали до заключението, че алоето има отличен ефект върху състоянието на кожата, подмладява и е в състояние да насити дермата с огромно количество полезни елементи, минерали, витамини. Нека видим защо този представител на флората е толкова ценен.

Лекът с алое, който пречиства кръвта и пази от болести

Обикновено режимите за детокс акцентират най-вече върху пречистване на храносмилателния тракт и черния дроб. Но за да функционира прави...

Растението съдържа витамини от различни групи, които правят кожата по-еластична, изглажда бръчките и неутрализира други промени, свързани с възрастта. Освен това, тези витамини влияят върху цялостния имунитет на организма.

Магнезият и желязото са отговорни за оксигенацията на клетките и карат кръвта да циркулира по-активно.

Цинк и йод също се съдържат в алоето. Първият действа като антиоксидант, премахва токсините, освежава кожата, озарява я. Вторият помага за поддържане на нивото на хидратация, провокира производството на еластин и колаген.

Калцият, медта също са много важни за състоянието на кожата, първите предотвратяват появата на бръчки. Вторият го предпазва от UV лъчи, създава естествена бариера срещу негативното въздействие на външни фактори.

Лечебните свойства на алое вера

Алоето е растение, което може да се отглежда у дома. На първо място, това е неизискващо декоративно растение, но алое вера е известно и...

Затова е добре по-често да се използват домашни и търговски маски, лепенки, тоници, които съдържат максимум екстракт от алое. Може да се извлече от пулпа, кора, сок. Алое Вера е невероятно средство, което може да направи кожата ни да изглежда по-млада.

Да не забравяме и ефектът на алоето върху косата. Екстрактът хидратира косата максимално бързо и е достаъчно да нанесете малко от него на върховете на косата, за да промени тя визията си към по-добро.

Алоето протежава и силен противоалергичен ефект. Всеки е изпитвал неприятното чувство на неспирен сърбеж сле ухапране от насекомо. Болката, сърбежа и отокът се успокояват минути след намазване с алое. Ако досега не сте го пробвали, време е да се убедите в уникалната му сила в това отношение.

Всеки може да си го отгледа в домашни условия или да си купи концентрат от аптеката и да го използва като универсален медикамент и козметично средство.

Алоето - най -силният амулет за дома, лекарството, енергиен защитник

Алоето е растение, което всички познават. Сега е моментът да разгледаме отблизо неговите лечебни и магически свойства, защото алоето мо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com