Бързо се отървете от ТЕЗИ предмети у дома, защото не носят нищо добро

2894
Бързо се отървете от ТЕЗИ предмети у дома, защото не носят нищо добро
Снимка: iStock/Guliver

Домът е мястото, което най – често свързваме с уют и спокойствие. Обикновено там се чувстваме защитени и сигурни. Полезно е да знаем, че предметите, които ни заобикалят в жилището имат силата да повлияват на здравословното и емоционалното ни състояние. По принцип украсяваме дома си с неща, които са по вкуса ни, харесват ни, пасват си с интериора, но трябва да сме запознати с енергията, която внасяме в жилището си, тъй като голяма част от времето си прекарваме именно там с любимите си хора. Ето някои предмети, за които е хубаво да се поогледате и ако ги забележите, редно е да ги премахнете от дома си.

Ярки завеси – ярките цветове особено в стаите за отдих не са никак препоръчителни. Те могат до провокират тялото ни да отделя хормони на стрес, тъй като ярките цветове възбуждат нервната ни система и повишават вниманието ни. Желателно е в помещенията за почивка цветовете на мебелите и стените да са бледи или неутрални, за да си почине тялото ни качествено. Липсата на качествен сън води до трудности в концентрацията, спад в имунитета, раздразнителност, депресия, тревожност и други неприятни състояния.

Как да постигнем устойчива промяна в дома си?

За да направите устойчива промяна в дома си, направете минималистична промяна в ума си За да практикувате мисленето, което ще ви помог...

Остарели картини и снимки – също така и снимки на хора, които вече не са между живите. За предпочитане е такъв тип снимки да са прибрани в албуми и да се разглеждат, когато вие сами проявите желание, а не да са окачени на стената в някоя от стаите. Тези снимки навяват спомени за загубата и дори да не го осъзнаваме, това потиска настроението ни, депресира ни. Остарелите картини също напомнят за минали времена. Това може да провокира застой в живота ни и да срещаме трудности в развитието си.

Телевизори във всяка стая – ако е възможно, премахнете телевизора от спалнята си. Това е мястото, където тялото трябва да си отпочине от шумовете. Гледането на телевизия вечер може да възбуди нервната ни система и да срещнем затруднения при заспиване. От своя страна, липсата на качествен сън може да доведе до редица проблеми в когнитивните функции – памет, внимание, говор, усещане и други. Има хора, които са свикнали да спят на включен телевизор. Макар и да успявате да заспите, докато телевизорът работи, това съвсем не означава, че няма проблем. Облъчването и шумовете са неща, които мозъкът отчита като дразнители и изразходва енергия, за да ги следи. Желателно е, когато се оттеглите в покоите си, да не пускате телевизора и да не си ровичкате в телефона, тъй като той е на същия принцип.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com