Чисто и удобно: Как да почистите и спестите място на балкона

5420
Чисто и удобно: Как да почистите и спестите място на балкона
Снимка: Pixabay

Хората, които живеят в жилищни блокове и кооперации, често се оплакват от липсата на достатъчно място на балкона, за да се използва той ефективно. Оказва се, че всичко зависи до голяма степен от начина на организация на пространството. Експерти – дизайнери споделят някои лесни трикове, с които да освободите полезно пространство на терасата и да ѝ се наслаждавате без проблем.

Експертите споделят, че дори изключително  малки балкони могат лесно да станат функционални, удобни и уютни. Първо, обаче, трябва да ги подредите. Дизайнерите дадоха прости съвети за преобразяване на балкона.

Магнитна четка

Понякога е почти невъзможно да почистите прозорците извън балкона. Тази задача ще бъде улеснена от магнитна четка. Състои се от две части – четки, които са свързани помежду си чрез силата на магнитните плочи. Ако ги поставите от различните страни на стъклото, тогава магнитът няма да ги остави да паднат, препоръчват дизайнерите.

Сортиране на нещата

Ако на балкона се съхраняват много различни неща, те трябва да бъдат сортирани правилно. Експертите съветват нещата да се разделят първо по категории, след това по размер. Най-добре е да ги съхранявате в прозрачни кутии - по този начин можете бързо и лесно да намерите необходимия артикул.

Вертикално съхранение

Когато на балкона има наистина малко място, вертикалното съхранение може да помогне. Това важи преди всичко за велосипедите. Достатъчно е да прикрепите велосипедна кука или специална скоба към стената и ще има много повече място на балкона. Правилото за вертикално съхранение важи и за саксиите за цветя: ако заемат много място, по-добре е да ги поставите на тесен висок рафт или рафт-стълба. Като алтернатива можете да закачите саксии за цветя от тавана.

Дълбоки рафтове

Каква е разликата между балкон и тераса

Със слънчевото време навън, все повече си мислим за предстоящите топли месеци и времето, прекарано навън, дори и да е на балкона. Или т...

Наличието на рафтове значително спестява пространство. Ако бюджетът ви е ограничен, можете да прикрепите няколко дървени кутии към стената, за да поберете различни предмети.

Монтаж за гуми

Много собственици на автомобили съхраняват зимни гуми на балконите си. За да им попречите да заемат място на пода, можете да закупите специална скоба и да я закачите на тавана.

Вградено място за съхранение

Допълнително място за съхранение на балкона може да бъде вградено в пейка със сгъваема седалка или диван с чекмеджета. Такива многофункционални мебели значително ще добавят пространство на балкона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com