Дерматолозите НИКОГА не биха препоръча тези 6 козметични продукта

640
Дерматолозите НИКОГА не биха препоръча тези 6 козметични продукта
Снимка: iStock

Макар пазарът за козметични продукти да е огромен, не всичко, което се рекламира, в действителност е полезно за нашата кожа. Има определени видове продукти, които дерматолозите смятат за излишна тежест на бюджета или за не толкова ефективни и подходящи. Затова е много по-правилно да се консултирате лично с дерматолог или професионалист в аптеката, отколкото да се доверявате на стикери и маркетингови стратегии от рода на “одобрени от дерматолози”.

Кои са тези продукти, които дерматолозите в никакъв случай не биха използвали?

Лосиони

Лосионите са по-леки и съдържат по-голямо количество вода от кремовете, затова ако имате суха и дехидратирана кожа, е най-добре да заложите на подходящ по-тежък хидратиращ крем. Според дерматолозите лосионите са подходящи за хора с нормална кожа.

Как правилно се нанася козметика за лице сутрин и вечер?

Маски с активен въглен

Такива маски на пазара виждаме не само за лице, но и за коса. Те обаче съдържат редица агресивни съставки, които вместо да щадят кожата и косата, я увреждат - премахват естествени мазнини, изтъняват косъма, елиминират кожни клетки. А и най-често маските за лице за болезнени, тъй като изискват премахване след нанасянето им. 

Слънцезащитен спрей

Дерматолозите не отричат качествата на слънцезащитния спрей, тъй като той е идеален продукт за подновяване на слънцезащитата, докато сме навън, но не и за неин основен източник. Специалистите съветват също да се подбират слънцезащитни кремове с наличие на цинков оксид, тъй като са по-леки и ефективни, както и предпазват от ултравиолетови лъчи. 

Олио за тен

Последното лято се появиха много спорове и хора, изправящи се против рекламирането и продажбата на олиата за тен. Те не съдържат никакъв слънцезащитен фактор и привличат ултравиолетовите лъчи, което е опасно при по-продължително и често излагане на слънце. Макар всички да искаме бърз и тъмен тен, тези продукти могат да ни създадат много проблеми в последствие.

Какво трябва да знаем за нощната козметика

Хидрокортизон крем

Неслучайно продуктът се препоръчва да се използва само с лекарско предписание. Той е стероиден и се прилага само при тежките форми на акне, след проведени изследвания и подходящо цялостно лечение. Дерматолозите съветват да не използвате такъв тип кремове на своя глава, за да премахнете няколкото избили пъпчици, тъй като последствията могат да доведат до много по-сериозни главоболия - разрушаване на кожната бариера, дерматит, стероидно акне, обрив, изтъняване на кожата и т.н.

Маска за крака

Още един нашумял поради добър маркетинг продукт, който обаче на практика не прави нищо по-различно от хидратиращите и подхранващите кремове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com