Доказано най-добрите домашни илачи при разширени вени

7522
Доказано най-добрите домашни илачи при разширени вени
Снимка: iStock/Guliver

Разширените вени на краката е патологично травмиране на вените на долните крайници. Развива се в резултат на продължителен застой на кръвта. То става резултат от статични натоварвания, наднормено тегло и може да се прояви по време на бременност.

Проблемът може да бъде разрешен само чрез медицински и хирургични методи, тоест посредством класическата медицина. Народните рецепти са полезни, но те не могат да се използват като част от монотерапията. В ранните етапи е възможна борба с основната причина. По-късно, само можете да се отървете от патологични прояви.

- Елиминиране на венозен застой. Позволява ви да нормализирате преминаването на кръв до крайниците, като стимулирате клапите на съдовете. Проблемът с лечението е решен на първо място.

- Нормализиране на реологичните свойства на кръвта. Често течната съединителна тъкан е прекалено дебела. Целта на лечението е да нормализира неговата течливост.

- Предотвратяване развитието на кръвни съсиреци. Въпросът се разрешава чрез употреба на същите средства, тъй като кръвта ще стане по-рядка, вероятността от тромбоемболия ще падне.

- Премахване на локален възпалителен симптом. Разширените вени в по-късните стадии се проявяват с леко възпаление. Оттук и болката, дискомфортът.

- Облекчаване на други симптоми (сърбеж, парене, тежест в краката) като част от лечението. Ябълков оцет, оцет в традиционна форма и др.

6-те най-опасни народни метода за лечение, които вероятно сте правили и вие без да подозирате

Много хора предпочитат да потърсят лек за болежките си в интернет или чрез познати, които ще им препоръчат някоя народна рецепта, вмест...

- Премахване на подпухналостта на местно ниво (възниква поради локален венозен застой и хемодинамични нарушения, няма смисъл да се използват диуретици).

За съжаление народното лечение няма да върне естетическите свойства на краката. Това е козметичен въпрос. За премахване на дефекти се използват други народни средства и рецепти.

1. Експресна отвара от коприва срещу разширени вени на краката

Фитокомпонентите, съставляващи копривата, имат противовъзпалително, флеботонично действие, нормализират притока на кръв и облекчават симптомите.

За да направите отварата, ще са ви необходими 300 грама сушено растение. Можете да го приготвите сами (от май до юли растението съдържа най-голямо количество хранителни вещества), можете да го купите във всяка аптека. Суровините се запарват с вряща вода (около 600 ml). Затворете съда с капак и оставете така за 30-40 минути.

Доказани народни рецепти за болки в ставите и коленете

Ето няколко полезни съвета от народната медицина, с които да си помогнете:  Аспирин с мед След наранявания коленните стави могат...

Отварата се филтрира и охлажда. Използвайте я за компреси (150 ml на процедура). Начин на употреба: оставете компреса за 40-80 минути. Повторете няколко пъти: 3 пъти дневно за1  месец. Облекчение на състоянието настъпва след 10-12 дни. Ако е необходимо, възможно е терапевтичният курс да бъде удължен без ограничения.

2. Използване на прополис и пчелни продукти за лечение на разширени вени

Пчелните продукти имат сложен ефект върху тъканите: прополисът облекчава болката, ускорява притока на кръв, медът омекотява сърбежа, облекчава тежестта в краката, пчелната отрова затопля и насърчава локалната вазодилатация. По-добре е да използвате и трите компонента за лечение в комбинация. При липса на пчелна отрова е подходяща и змийска отрова.

Вземете 15 грама прополис, изсипете 50 грама течен мед върху него (важно е той да не е захаросан). Добавете 5 грама отрова. Смесете съставките старателно до гладкост. Метод: нанесете върху проблемната зона, използвайки триещи движения.

Разширените вени се лекуват по този начин в продължение на 15-20 дни. Важно е да се спазват пропорциите, в противен случай са възможни химически изгаряния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно