Древният хороскоп на африканското племе Гереро разкрива истинската същност на човек!

12020
Древният хороскоп на африканското племе Гереро разкрива истинската същност на човек!
Снимка: iStock/Guliver

Гереро имат собствен календар, като на всеки период от годината съответства определен тотем и антитотем. Според това, чертите на кой от двата тотема преобладават в характера на човек, се определяло дали той следва правилния път, който му е отредила съдбата или злите сили са го привлеки на тяхна страна. В днешно време можем да погледнем тотемите, като комплексната същност на човек.

Бъдете много внимателни с тези ЗОДИИ!

Открийте коя сред 12-те двойки тотеми е вашата, според периодът в който сте родени:

26 декември – 25 януари

Тотем: Крава

Добър и великодушен. Създаден, за да бъде всеодаен. Спокоен човек, обича да похапва. Никога не спори, домошар, обича семейството си.

Антитотем: Бивол

Опърничав, високомерен, смята себе си за най-умния. Изпада в ярост, ако някой му противоречи.

26 януари – 29 февруари

Тотем: Камила

Вие сте много силен и търпелив човек. Неотстъпчиви сте - държите на своята позиция, понякога дори се държите високомерно. Същевременно сте мълчалив тип и рядко инициирате разговори. Склонни сте към аскетичния начин на живот. Обичате да ходите пеша.

Антитотем: Хиена

Основна черта на хиените е тяхната ненаситност. Те винаги искат още и още. Понякога изпада в състояние, което околните биха сметнали за лудост – некотролируем смях породил се без причина.

1 март – 25 март

Тотем: Заек

Винаги постигате своето, но така че усилията и вниманието, което отделяте, да остават незабелязани от околните, сякаш някой друг има заслугата. Умеете да се приспособявате към всяка ситуация. Не обичате да сте в центъра на вниманието, а предпочитате да останете в сянка.

Антитотем: Чакал

Съгласявате се с мнението на хората, които са ви нужни. Стремите се да сте обкръжени от хора с власт. Същевременно не обичате да рискувате и сте склонни да си отмъщавате. Не страдате от скрупули и преследвате целите си на всяка цена.

26 март – 25 април

Тотем: Гепард

Точно като гепарда, вие сте смел и активен човек. Грижлив и всеотдаен към децата и семейството си. Бързо се привързвате, честни и верни сте към хората от обкръжението ви. Готови сте да се жертвате за своите близки.

Антитотем: Антилопа

Съмнявате се в хората и трудно се доверявате. Несигурността ви често се изразява в смяната на жилище и работа. Трудно може да се разчита на вас. Гордеете се с външния си вид и изящество.

26 април – 25 май

Тотем: Лъвица

Истински ловец, винаги се грижи за семейството си. Ако нещо заплашва сигурността и хармонията в дома сте готов на всичко. Много силен характер. Мъжете родени под този знак са мързеливи, но щедри. Следят за спазването на реда у дома.

Антитотем: Коза

Ловки и хитри, когато имат изгода от ситуацията. Склонни са да излъжат. Вятърничеви личности, които не правят планове за бъдещето. Обичат да поучават и дават съвети, дори и когато не са желани. Действията им често вредят не само на тях, но и на околните.

26 май – 25 юни

Тотем: Саламандър

Мъдри, жизнени и всестранно развити личности. Тези хора са твърди и издръжливи. Могат да преживеят тежки ситуации и след това да се изправят безпроблемно на крака. Не бързат, но винаги постигат целите си.

Антитотем: Хамелеон

Постоянно играят роля и се представя за някой друг. Хамелеоните обичат да лъжат и интригантсват. Нямат собствено мнение, но лесно се приспособява и заимства чуждото.

26 юни – 25 юли

Тотем: Змия

Външно тези хора изглеждат студени и безчувствени. В действителност обаче са много раними и емоционални. В никакъв случай не може да се каже, че са безхарактерни, но никога не нападат без причина. Нуждаят се от продължително време, което да прекарват сами със себе си.

Антитотем: Жаба

Жадни за внимание, искат да винаги да бъдат харесвани и за целта са готови дори да преувеличат своите качества и способности. Могат да си отмъстят, ако някой ги е обидил или така им се е сторило.

26 юли – 25 август

Тотем: Слон

Респектираща личност с мнение, която обаче уважава останалите независимо от статута им в обществото. Мъдри и добродушни, тези хора се стремят към постигане на вътрешен мир. Лесно избухват и са склонни да изпадат в състояние на ярост, да наранят, за което да съжаляват след това.

Антитотем: Мишка

Енергична личност, която трудо изпитва погнуса от нещо. Не държи на семейството си и заради собственото си благополучието може да предаде всеки. Егоист, не се интересува или страхува от нищо и никого.

26 август – 25 септември

Тотем: Богомолка

Този тип личности се вълнуват от свръхестественото. Успяват да внушат доверие у хората и никога не изпуска възможност да спечелят изгода от ситуацията.

Антитотем: Термит

Настойчиви и войнствено настроени, тези хора винаги са заобиколени от близки приятели и роднини, на които има доверие.

26 септември – 25 октомври

Тотем: Птица Каня

Вие имате силен, горд и смел човек. Добър и всеотдаен приятел, никога не нарушавате дадената дума. Имате развито въображение и сте много любознателни.

Антитотем: Лешояд

Зодиите и "голяма любов" в живота им

Всеки от нас поне веднъж в живота си е преживявал това, което наричаме „голяма любов“. Понякога оставя трайни белези. И са ...

Тези хора обичат да се наслаждават на живота - хубава храна в приятна обстановка. Често обаче страдат от ленивост. Виждат и чуват само онова, което им изнася.

26 октомври – 25 ноември

Тотем: Леопард

Свиреп и могъщ, но справедлив - това е леопардът. Точно като него вие сте властна личност, която държи на правилата. Не напада без причина и не сте отмъстителни. Бързо обаче се отегчавате и за това обичате разнообразието.

Антитотем: Пантера

Коварна и злопаметна, патерата е активна през тъмната част от денонощието. Не зачита законите, освен онези които сама поставя.

Това са зодиите, които почти винаги се развеждат

Козирог Партньорът на един Козирог трябва да е много търпелив и склонен на всякакви компромиси, защото Козирозите не могат да правят т...

Кои са зодиите, които вярват в конспирации?

26 ноември – 25 декември

Тотем: Паяк

Мъдри и ловки, тези хора са най-добрите в своето поприще. Тихи и скромни, те обичат да планира всеки аспект от живота си. Предпочитат да живеят сами.

Антитотем: Муха

Безцеремонни и в някои случай дори нахални, мухите са навсякъде дори и да не са желани. Обичат да говорят, дори когато не казват нищо. Искат да имат много приятели, но понякога задушават околните със своя та настоятеленост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...