Древните тайни за красота и вътрешен мир, които да си откраднем от японките

1350
Древните тайни за красота и вътрешен мир, които да си откраднем от японките
Снимка: iStock

Изящните гейши са еталон за красота в Япония. Само по себе си това ни гарантира, че има какво да научим за женската красота от тази екзотична източна страна. Не е тайна, че в Страната на изгряващото слънце разкрасителните и козметични продукти са на най-високо ниво и при тях постоянно има иновации. Неслучайно японците се опират на древните си традиции и използват всяко нововъведение, което се появява по света. В тази страна разкрасяването не спира до чисто козметичните процедури и продукти, а е начинът на живот на дамите, състояние на ума, истинско изкуство.

1. Внимавай какво ядеш преди да се огледаш в огледалото.

Дамите в Япония се грижат за себе си на всички нива, като започнем от храната и стигнем до разкрасителните процедури. Жените там хапват предимно домашно приготвени храни, здравословни продукти и то на малки порциони. Те ядат само толкова, колкото да се заситят, без да прекаляват с яденето.

10 интересни факта за красотата

2. Важното е как, а не само какво ядеш

За да сте във форма, не яжте пред компютъра и отдайте вниманието си на презентирането на храната. Съсредоточете се върху яденето си и момента, порадвайте се на вкусната вечеря и използвайте всичките си сетива за тази цел. Яжте бавно и дъвчете много. Без да се разсейвате, за да може да се насладите на всяка една хапка.

3. Погрижете се за кожата си

Наблегнете на рибата и зарежете захарта. Кожата ви ще сияе. Нашите бръчки се появяват в резултат от различни външни и вътрешни фактори, но основен виновник за тях са UV лъчите на слънцето. Точно затова жените в Япония от време оно не се разделят с ръкавиците, шапките, шаловете и чадърчетата си.

Не е задължително да ходите по улиците с чадър или с шапка. Достатъчно е да изберете добра слънцезащита и да избягвате излагането под преките слънчеви лъчи за дълго време, като при това използвате подходящи продукти за кожата си.

4. Не е нужно да сте сумист, за да се чувствате добре в Япония

Японките не залагат на интензивните тренировки, които изтощават телата им и изискват постоянно тъпчене с храна. Напротив. Те правят всичко дозирано и с мярка, изпитват удоволствие от храната и движението. Избягват проблемите с наднормено тегло, които в тази страна се гледа с изключителна сериозност над този аспект от здравословното състояние на човека. Затова жените там се отдават на дълги разходки, каране на ролери или на колело, и често изкачват стълбите, вместо да ползват ескалатор или асансьор.

Любопитни факти и критерии за женската красота

5. Елегантността и финесът идват отвътре

Хората обикновено бъркат елегантността с осанка, маниери, облекло. В Страната на изгряващото слънце обаче тя обикновено е свързана с характерното поведение на човека в различни ситуации и им идват отвътре. Така японките излъчват класа, очарование и финес, защото са любезни, овладени, остроумни и смели.

6. Преоткрийте вътрешната си красота

Не забравяйте да обърнете внимание и на вътрешната ви красота. В Япония се вярва, че човек изглежда по начина, по който се чувства. Това стои над триковете за разкрасяване, модните тенденции и новите процедури. Поддържа се с прости практики по отношение на хранителния режим, почивката след работно време, дори и до избора на бельо. Медитацията и релаксирането след работния ден са неизменна част от живота на всеки японец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com