Елементарни, но ефективни трикове да готвим по-лесно и удобно

4745
Елементарни, но ефективни трикове да готвим по-лесно и удобно
Снимка: Pixabay

Домакинската работа никак не е лека и ако има начин тя да се извършва по-бързо, всеки ще се придържа към практичните правила. Домакини споделиха някои хитрини, които помагат по-бързо и по-качествено да си свършим работата и да се отдадем на заслужена почивка.

Повечето от вината се сервират охладени. Но ледът няма да ни свърши работа за тази цел. Достатъчно е да замразите грозде и да пуснете по няколко зрънца в чашите с вино вместо лед. Изглежда красиво, охлажда се бързо, закуската след размразяването също ще бъде направо в чашата. Виното няма да бъде разредено и няма да се налага да купувате специални форми за лед.

Гответе с децата си - ПОЛЕЗНО Е! 10 причини защо

Като родител, забавляването на най-малките може да бъде леко обезсърчително и понякога изисква много въображение! През последната годин...

Предпазните капаци за тиганите, които предотвратяват пръскането понякога не са със същия диаметър като тигана. Няма нужда да купувате различни за различните съдове, можете да ги използвате с дървените лъжици. Те определено се намират в изобилие във всяка кухня. Сложете две дървени лъжици в двата противоположни края на тигана и върху тях сложете предпазителя.

Понякога в хладилника има остатъци от храна, продукти от различно естество. Не бързайте да се отървете от тях. По-добре пригответе с тях сандвич - джоб за лека закуска, която ще се хареса на всеки член на семейството.

Мелничките за кафе и мелничките за подправки често са мръсни и трябва да се почистят. Това може да стане изключително лесно, като изсипете вътре и смелите бял ориз. Всички неприятни миризми и малки частици ще изчезнат безследно.

Ако имате чифт пинсети за чай, има различни начини да ги използвате. Например, да поръсвате всякакви ястия с пудра захар, нишесте, брашно.

4 ефективни трика, с които ще избегнете ежедневното висене над печката

Дори тези, които обичат да готвят, се уморяват от кухненските ангажименти. Случва се приготвянето на храна да отнема толкова много врем...

Тостерът ви не е ли подходящ за препичане на питки? Не се обезсърчавайте, можете да поставите питките отгоре, като прикрепите едното към другото под формата на покрив. Така бързо ще получите загар на вътрешността на питката.

Големият лук ще помогне да се създаде безупречно оформено пържено яйце без специални инструменти. Нарежете на кръгчета и ги използвайте като силиконови форми, в които да счупите яйцата.

Понякога съдът за печене е по-голям от необходимото, фолиото ще помогне да се поправи това. Постарайте се да оформите фолиото като преграда на съда. Няма значение дали печете или пържите нещо, съветът работи еднакво добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com