Ето какво не бива да приемате на празен стомах

6067
Ето какво не бива да приемате на празен стомах
Снимка: iStock/Guliver

Диетолозите твърдят, че можем да си позволим всичко, което ни харесва. Но това правило важи за онези, които следят цифрите на калориите. Първият прием калории на закуска се изразходва през деня и не води до натрупване на излишно тегло. За хората, които водят здравословен начин на живот и имат чувствителен стомах, то трябва да избягвате някои храни, които могат да ви подразнят и да навредят на здравето ви. Ето кои са те:

Цитруси

Защо ни се консумира това или онова?

Какво означава желанието за консумация на различни храни или напитки? 1. Желание за боб или ориз – значи ни липсват достатъчно б...

Портокалите и грейпфрутите съдържат киселина и могат да навредят на празния стомах, като предизвикат дразнене. Затова чаша сок сутрин на гладно може да бъде доста лоша идея. Тези плодове обаче са богати на витамин С и могат да са отлично допълнение към обяда или вечерята ви под формата на десерт.

Банани

Този вкусен и полезен плод, ако се изяде на гладно, може да причини сърдечно-съдови заболявания. Високото съдържание на магнезий и калций може да наруши баланса в тялото ви сутрин. Затова е добре да не го хапвате за закуска, но можете да го приемете като междинно хранене, тъй като е богат на калории и ще ви засити.

Кафе

Това е любима напитка сутрин на много хора, но може да наруши стомашния ви баланса. За да не се стига до там е хубаво да го пиете след закуска или по време на обяд. Ако все пак не можете да започнете деня си с чай, то поне сложете мляко или сметана, за да намалите неговата киселинност.

Диетични продукти, с които да залъжем чувството за глад

Има дни, в които постоянно ни се иска да ядем – на всичко отгоре, фактически без да сме гладни кой знае колко. Но преяждането е ...

Кроасан

Кафето с кроасан е мечтата закуска от различни филмови продукции. Това обаче може да бъде стрес за организма. Маята, която се добавя в кроасана, може да раздразни стомашната лигавица и този дискомфорт да продължи през целия ден.

Студени газирани напитки

Те свиват съдовете на стомаха и влошават местното кръвообращение. Това от свой ред води и до нарушаване на храносмилането. Най-добре е да утолите сутрешната жажда с резенче лимон и вода.

Люта храна

Да, лютото може да бъде много хубаво и дори полезно, но само ако не се консумира постоянно. Някои любители на лютото добавят дори в омлета си. Това от своя страна създава истинско изпитание за стомаха ви и можете да нарани лигавицата. Хубаво е да го консумирате постоянно, а да го отложите за обяд. Сутрин и вечерно време може да предизвика неприятни усещания, киселини и по-сериозни неразположения.

Хубаво е да консумираме всичко, което ни харесва, но трябва да бъде с мярка. Храните, които изброихме са подходящи за обяд или вечеря. Плодовете също са от тези храни. Стартирайте деня си с овесени ядки, препечени филийки или нещо друго, което обичате, но е достатъчно питателно, за да ви засити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com