Ето какво разкрива сезонът, в който сте роден за вашата личност

25367
Ето какво разкрива сезонът, в който сте роден за вашата личност
Снимка: iStock

Пролет : Поздравления, мартенски, априлски и майски бебета, имате висок резултат по скалата за хипертимия — което всъщност е добре. Хипертимията е общ оптимизъм – способността да виждаш всеки спад като прелюдия към възход, всеки пазарен срив като подготовка за бум. Но това си има цена: пролетните бебета също са по-податливи на точно обратното на хипертимията: клинична депресия. Кота нула за състоянието - според мащабно проучване на 58 000 субекта в Обединеното кралство през 2012 г. - е сред хората, родени през май. Ноемврийските бебета имат най-ниски нива на депресия.

Лято : Това е най-вече радостна вест за бебета през юни, юли и август. Няма тъга за вас — поне нищо, причинено от нивата на светлина след раждането ви, въпреки че може да има известно въздействие от това, че майка ви е носила през декември, януари и февруари. Летните бебета имат някои от същите хипертимни характеристики като пролетните бебета, но това може да се компенсира от циклотимия - бърза смяна на настроението между повишено и ниско настроение. Все пак това вероятно не е предупредителен знак за биполярно разстройство; биполярните диагнози са най-ниски сред бебетата, родени през август.

9 сигурни знака, че човекът пред вас е с много силен характер

Есен : За хората, които вярват в астрологията, общото хладнокръвие на есенните бебета изглежда е доказателство, че поне знакът Везни – добре балансираните везни – има нещо добро. Разбира се, не е така, но независимо дали причината е изобилието от хранителни вещества, налични по време на прибиране на реколтата, или фактът, че дългите нощи и сезонните заболявания през зимата все още не са настъпили, хората, родени през есента, не само се радват на ниски нива на депресия, но са по подобен начин по-малко склонни да развият биполярно разстройство. Единственият проблем на родените през есента: те наистина имат склонност към раздразнителност.

Зима : Закопчайте се, бебета, нещата може да станат груби. Сред предизвикателствата, пред които са изправени хората със зимни рождени дати, са по-високите нива на шизофрения, биполярно разстройство, ЕАД и депресия. Това е неприятна шепа, но има няколко компенсации: зимните бебета са по-малко раздразнителни от тези, родени през есента. Нещо повече, според определено малко проучване от 2015 г. на 300 известни личности, януари и февруари са правилните месеци да се родиш, ако искаш да станеш известен, тъй като тези месеци корелират с креативността и въображението за решаване на проблеми.

Нищо от това не означава, че родителите трябва да се опитват да определят времето на ражданията за определени сезони. И нищо от това не означава, че месецът на раждане е далечно решаващо нещо. Има много раздразнителни песимисти, родени през март, и много октомврийски бебета, чиито везни винаги са извън равновесие. В крайна сметка вашата личност зависи много по-малко от сезона, в който сте родени, отколкото от нещата, които преживявате през всичките много сезони от живота, които следват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com