Ето с какво безалкохолно се пие водката – шеметна комбинация

50095
Ето с какво безалкохолно се пие водката – шеметна комбинация
Снимка: iStock/Guliver

От своята поява през 15 век до днес водката е една от най-консумираните спиртни напитки, познати в световен мащаб. Италианският монах-алхимик Валентиус е първият в Европа, който дестилира водка. Тя била на особена почит сред славянските народи, които имат стари традиции в производството на водка. Името на напитката се счита, че произхожда от думата вода, тъй като в началото тя е съдържала основно вода и етилов спирт. Постепенно се прибавят захар, билкови смеси, плодови аромати, ръж, ечемик и др. Днес разнообразието от водка на пазара е огромно, а нотките и вкусовите профили се различават така, че всеки може да открие своята и да я консумира с удоволствие, но и с мярка, тъй като подобно на всяка високоградусова напитка, водката при прекомерна или ежедневна употреба може да навреди на здравето ви и не се препоръчва.

Топ приложения на водката, за които дори не подозирате

С какво безалкохолно се пие водката?

Чиста водка консумират малко потребители. Водка с кола е класика, предпочитана от мнозина но има безалкохолно, което придава на водката допълнителни вкус и аромат и заедно се превръщат в шеметна комбинация. Безалкохолното всъщност е… мляко.

Водка с мляко – неочаквана комбинация

Хрумвало ли ви е да опитате водката си с прясно мляко? Едва ли. Комбинацията обаче е не само с уникален характер и неочаквано успешна и приятна, но и намалява вредата на водката върху тялото, ако същата не е с добро качество, защото вредните примеси ще бъдат свързани от млечните молекули и няма да навлязат в кръвта, а ще се отделят през червата. Друг безспорен плюс на тази комбинация е фактът, че, когато е съчетана с мляко, водката много по-рядко води до тежък махмурлук на сутринта.

Кое е най-доброто мезе за водка?

А ако не обичате мляко? Не е проблем, заменете го с плодов сок, който да прибавите към водката си, за да си приготвите коктейл. Специалистите не препоръчват смесването на водка с газирана вода или чай, всички плодови сокове обаче са добре дошли – портокал, череши, нар – всеки един от тях, добавен към водката, подчертава и допълва вкуса ѝ, но не може да замени качествата на млякото и позитивните ефекти, които постига то.

Доматите, които всъщност също са плод, великолепно се съчетават с водка и също се превръщат в добър отговор на въпроса с какво безалкохолно се пие водката. Съвсем не е случайно, че един от най-известните коктейли – Блъди Мери – съдържа именно водка с доматен сок. Множество са и популярните коктейли с портокалов сок, добавен към водката, но ние горещо препоръчваме да опитате нещо ново – шеметната комбинация на водка с прясно мляко.

Консумирайте с мярка! Статията не насърчава към консумация и подкрепя разумната такава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com