Ето толкова сексуални партньори имат най-щастливите хора

16048
Ето толкова сексуални партньори имат най-щастливите хора
Снимка: iStock/Guliver

Когато стане въпрос за секс и сексуални партньори, всеки приема нещата по различен начин, но се оказва, че може да има научна зависимост между секс и щастие, особено когато става дума за това колко сексуални партньори имате за една година. Изследване, публикувано в Националното бюро за икономически изследвания, установява, че магическият брой сексуални партньори за една година, който води до максимално щастие, е само едно. Изумени ли сте?

Изследването има за цел да изследва връзките между доходите, сексуалното поведение и щастието. Изследващите учени са използвали данни от произволна извадка от 16 000 американци, като установяват, че сексуалната активност оказва влияние върху щастието, което проучването определя като "степента, до която индивидът съди цялостното качество на своя живот като благоприятен". Оказва се, че онези, които имат само един сексуален партньор или така наречената сериозна връзка, описват живота си като по-щастлив. Защо?

8 неприятни женски признания за оралния секс

Жените винаги ще бъдат по-резервирани от мъжете... когато говорим за орална любов. Това са няколко женски признания какво всъщност не х...

На участниците в проучването е зададен въпросът колко сексуални партньори са имали през последната година и колко пъти са правили секс. Оказва се, че по-ниските нива на драматизъм в отношенията и секса водят до по-щастлив живот. И нормално, когато сте с един човек, когото познавате добре, няма нужда от това да се доказвате. Вие сте стигнали до ниво, в което просто се наслаждавате на отношенията си и най-вече на сексуалния си живот.

Изследващите установяват, че средно американците правят секс около два или три пъти месечно (въпреки че това се променя в зависимост от състоянието на връзката и възрастта). Също така става ясно, че средностатистическия американец има един сексуален партньор годишно.

Използвайки уравнение за щастие, изследването установи, че колкото повече секс прави един човек, толкова по-щастлив е, но ако го прави само с един партньор. Това води до по-голяма наслада, повече отпускане, любов и най-вече, по-щастлив и спокоен живот. Това доказателство ли е, че въпреки схващанията, че хората не са родени да бъдат моногамни, моногамията е не само възможна, но е и ключът към щастлив живот. Вие преценете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: не знам или незнам?

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com