Ето защо дори най-стабилните щастливи двойки спорят по време на ваканция

861
Ето защо дори най-стабилните щастливи двойки спорят по време на ваканция
Снимка: iStock

Всъщност караниците с партньора ви по време на път са просто равностойни на курса за пътуване. И ако крайната ви дестинация е някъде определено не-секси, като двойното легло в дома на родителите ви, очаквайте напрежението да бъде изключително високо. Но все пак, без значение дали пътуването е родено от задължение или е трябвало да бъде спокойно сред природата, какво подхранва този огън на конфликта на първо място? Защо сме толкова склонни да се караме повече с партньора си, когато пътуваме?

"Когато хората са преуморени и изтощени, те нямат търпение да се справят дори с още една капка стрес от партньора си." - терапевт по връзки, д-р Лоръл Щайнберг.

Според терапевта по връзки Лоръл Стайнберг, доктор по медицина, повече от няколко фактора разпалват този пламък, но има една всеобхватна основна причина да се разбере: самото пътуване е провокира стрес. „Трябва да вземете такси, самолети, коли и лодки, само за да стигнете до дестинацията си, което е изтощително и досадно, а след това, когато стигнете до дестинацията, често трябва да се приспособите към промяната на времето и след това да станете рано да обикаляте, за да извлечете максимума от вашата скъпа ваканция “, казва тя. "Когато хората са преуморени и изтощени, те нямат търпението да се справят дори с още една капка стрес от партньора си. В резултат на това толерантността им с ниска фрустрация се проявява като бърз нрав и бум: избухва борба."

Разбира се, може да звучи като проблем, но компонентът за изтощение не е шега работа. Изследванията показват, че двойките са склонни да спорят повече, когато получат лош сън.

Липсата на качество в почивката и количество сън не е единственият проблем, допринасящ за повишените нива на стрес, докато сте във ваканция. Появява се и феноменът на невъзможността да се изключим - както по принцип, така и по отношение на отговорностите, свързани с работата. Защото, въпреки че сте спестили ваканционните си дни за каквато и екскурзия да сте, мнозина все още намират, че игнорирането на работните им имейли е трудно на практика - и това отнема много от спокойствието. Всъщност едно проучване на организационната консултантска фирма Korn Ferry показа, че навикът да работят по време на пътуване е това, за което двойките спорят най-много, докато са далече на ваканция.

Тъй като споменатите по-рано компоненти остават постоянни, помислете, какво може да се случи, ако нещо в маршрута не върви по план. Защото, нека бъдем реалисти: това е много вероятно. Когато нещата се объркат, напрежението се засилва още повече. Така че докато пътуването може да сближи двойките, може би има нещо друго, което води до нестабилност и постоянен конфликт.

Но за да запазите нещата възможно най-спокойни, упражнявайте грижи за себе си и се обръщайте внимателно - и винаги, винаги пакетирайте някои допълнителни закуски. Дори и да не прекарвате много време в спорене на почивка, пак може да се почувствате изтощени, когато се върнете у дома. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...