Ето защо трябва да наблягаме на портокалите през зимата

3216
Ето защо трябва да наблягаме на портокалите през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Портокалите са отлични доставчици на витамини и антиоксиданти през зимата, когато селекцията от местни плодове намалява през сезона.

През зимата лекарите съветват да ядете 1 портокал всеки ден. Това има положителен ефект върху здравето на организма. Портокалите са източник на витамин С. Той е много полезен през периода на активни вирусни инфекции.

Портокалите укрепват сърдечно-съдовата система. Те действат като профилактично средство срещу редица опасни заболявания.

Поради фолиевата киселина, портокалите имат положителен ефект върху здравето на мозъка. Освен това тези плодове са полезни за бременни жени. Помагат за развитието на феталната нервна система.

Портокалите съдържат много витамини и микроелементи, в допълнение към витамин С. Това са тиамин или витамин В1, фолиева киселина, калий.

Попитайте всеки човек - каква е ползата от този плод? И ще чуете нещо подобно - портокалите са полезни за укрепване на имунната система, тъй като съдържат голямо количество витамин С. И това наистина е вярно. Но има още много ползи.

По някаква причина много хора забравят за ползите от яденето на портокали, като положителен ефект върху структурата и цвета на кожата, върху функционирането на сърдечно-съдовата система и нивата на холестерола. Не всеки знае, че редовната употреба на този продукт може да намали риска от респираторни заболявания.

Добавете към това и предотвратяването на появата и развитието на различни видове рак, ревматоиден артрит, образуването на камъни в бъбреците и т.н. - и получавате продукт, който изглежда почти панацея за много заболявания.

Портокалите също допринасят за елиминирането на токсините и различните токсични елементи от тялото, така че този продукт определено трябва да се използва в региони с неблагоприятна екологична ситуация, както и в онези случаи, когато по естеството на вашата дейност сте в контакт по един или друг начин, с токсични вещества.

Редовното консумиране на портокали е необходимо не само за да не се разболеете от вирусни и инфекциозни рани, но и за да се изключи рецидив.

Ето защо портокалите са непроменената храна, която традиционно се носи в болниците за реконвалесцентни пациенти. Като отличен антиоксидант, витамин С съдържащ се в портокала, инхибира образуването на ракови клетки и дори насърчава регенерацията на тъканите след наранявания.

Редовната консумация на портокали и натурални портокалови сокове спомага за подобряване на външния вид на кожата. Това е съвсем логично, тъй като веществата съдържащи се в продукта, подпомагат процеса на регенерация на тъканите. С други думи, ако искате да спрете образуването на бръчки, яжте портокали и пийте портокалов сок.

Портокалите трябва да се консумират, когато тялото ви чувства постоянна липса на енергия и показва умора. А това е най-често през зимата. Този плод е една от най-безопасните храни за тези, които активно се борят с наднорменото тегло и са на различни диети.

Затова не се препоръчва да се пренебрегват цитрусовите плодове през зимата. Освен в случаи на алергии и индивидуална непоносимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com