Ето защо все повече хора слагат бучка масло в кафето

1337
Ето защо все повече хора слагат бучка масло в кафето
Снимка: iStock

Днес е модерно да се пие кафе с масло. То е възхвалявано от холивудски звезди, спортисти, знаменитости, привърженици на здравословния начин на живот, вегетарианци и любители на месото - тази, на пръв поглед, странна напитка има милиони фенове по целия свят. Разбрахме какво е причинило такава популярност и се опитахме да добавим масло към кафето - оказа се доста интересно.

Името е измислено от Дейвид Аспрей, американски предприемач, който произвежда и предлага на пазара добавки и здравни продукти. През 2011 г. той представя напитка от кафе и масло като алтернатива на закуската. Идеята за смесване на напитка и мазнина не е нова: Аспрей се вдъхновява от нея в Тибет, където пие чауима - чай ​​със солено мляко и масло от як. Той само заменя чая с кафе, премахва млякото и солта. Смисълът на получаване на енергия от напитката остава.

Как пиенето на твърде много кафе влияе на здравето ви?

Тъй като консумирането на  напитката на закуска става все по-популярна сред любителите на фитнеса, терминът вече се прилага за всяко кафе, приготвено в приблизително същото съотношение като оригиналната рецепта на Аспрей:

  • Варено кафе - 250-350 ml;
  • 1-2 супени лъжици кокосово масло.
  • 1-2 супени лъжици краве масло.

Дейвид Аспрей рекламира собствените си продукти, специални кафета без токсини, специални масла. Ще говорим за обикновеното кафе с масло (както и кокос). Много хора се страхуват да опитат напитката само защото се гнусят от усещането за мазно. Някои си спомнят как са били хранени с горещо мляко с масло като деца, други вярват, че ще има вкус на мазнина в устата. Тези, които са опитали тази напитка, отбелязват приятен гладък кремообразен вкус. Това е като меко, гъсто лате със сметана, казват потребителите. Маслеността става плюс, придава кадифеност, напитката е най-близка до кафе с мляко или сметана, но без мляко. За хората на кето диетите, кафето с масло е необходима част от диетата, тъй като там загубата на мазнини се дължи именно на консумацията  на такива.

5-те най-скъпи кафета на света

Но не е нужно да сте на диета, за да оцените всички предимства и предимства на масленото кафе:

За тези, които не закусват сутрин

Милиони сънливи хора не могат да се насилят да закусят и могат да изпият само чаша любимо еспресо. А това много дразни стомаха впоследствие. Вечерта извадете блендера, а на сутринта разбийте кафе с масло, фъстъци или кокос за половин минута. Стомахът ви ще ви благодари!

За тези, които ходят на тренировка

Ако тренирате във фитнеса, за да отслабнете, това може да не е вашият вариант. Но ако искате да наддадете на тегло, да напомпате мускули или по принцип да тренирате по-интензивно и по-дълго, такава напитка е това, от което се нуждаете! Ще имате много енергия и лекота в стомаха - а все още не сте яли нищо. Можете да правите повече повторения, което ще има ефект върху мускулите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...