Фентъзи парк с дракони отвори врати в столичния парк Възраждане (СНИМКИ)

24713
Фентъзи парк с дракони отвори врати в столичния парк Възраждане (СНИМКИ)
Снимка: Living Dragons - Winterfairytale

В навечерието на новата 2021 г. София зарадва своите жители и гости на града с уникален фентъзи парк на открито с дракони от цял свят. Магични говорещи дървета въвеждат децата и техните родители във вълшебна  приказка.

Експозицията Living Dragons - Wintertale ("Живите дракони - Зимна приказка") от анимирани митични същества е разположена в столичния парк Възраждане и ще остане отворена за посетители от днес, 30.12.2020 г. до 15 март 2021 година.

Над 20 автентични анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видео игри са изложени в изградения магичен парк на открито.


Гостите не само могат да видят, със собствените си очи как са изглеждали известните митични чудовища, но и да оценят гигантските им размери - височината на фигурите варира от 2 до 8 метра.

Изложбата е интерактивна и анимирана - всички дракони ръмжат, движат се и издават специфични звуци. В същото време всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер.

Това е първата по рода си изложба на анимирани дракони, представяна някога в България. Цялостната концепция за атракциона, както и изборът на експонати и оформлението на тематичния парк е дело на Коко Ейджънси, българската компанията, която през последните 5 години представя на световно ниво редица интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и любознателни възрастни.

Милиони хора по целия свят вече са посетили атракциона, но за София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

На място, в парка можете да срещнете загадъчните и добродушни дракони на Япония, празничните дракони от Китай и страховитите дракони от източните и западноевропейските традиции.

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите - за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат дори да се качат върху няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, "разказани" от вълшебните дървета.

Атракционът работи в съответствие с всички епидемиологични разпоредби, включително изискванията за социално дистанциране, което създава усещане на посетителите, че наистина са пътували в приказен свят.

Вечната колекция от хорър и фентъзи книги

Хорър и фентъзи литературата не е по вкуса на всички читатели, но определено тези жанрове имат цели легиони от запленени фенове по цяло...

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.), и 15 лв. за възрастни. Децата под 2 г. влизат безплатно.

Организаторите са предвидили и възможност за закупуване на семеен билет. Предвид извънредните мерки в страната, организаторите предупреждават, че броят на посетителите, допускани едновременно, ще бъде ограничен.

Магичният парк ще бъде отворен всеки ден, от понеделник до неделя, от 10:00 до 20:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com