Фразата, от която 90% от мъжете се плашат

2401
Фразата, от която 90% от мъжете се плашат
Снимка: iStock

Има определени устойчиви изрази, които плашат половете, карат ги да се чувстват притиснати. Силният пол също настръхва от определени изрази, които за дамите не съдържат същите очаквани неприятности. Подканата за разговор, въпроси като този за килограмите на любимата, питането за дати, които означават нещо за двойката, но мъжът не успява да запамети и още много други възможности за спорове и скандали.

Всички тези изрази карат мъжете да се чувстват неспокойни, да усещат заплаха и да се чувстват така, сякаш са се провинили. Жените умеят да им вменяват чувство на тревога и безпокойство и те мразят това чувство. Една единствена фраза не съществува, но има десетки много подобни, които създават дискомфорт у мъжете.

Защо жените създават такива чувства у половинките си?

Някои от тях смятат, че тормозейки по този начин мъжа до себе си, доказват любовта си. При други ревността взима връх, а някои дами толкова силно скучаят, че създавайки стрес у мъжа до себе си, се усещат самите те живи.

5 златни правила за успешна връзка

Реплики, отправени към мъжа, които настояват не само дамата да научи размислите на мъжа си, но и доказателство, че е сигурен в това, което мисли, съмнение, че той е променил начина, по който я гледа, вечното съмнение, че е лъгана, изискването за повече време, прекарано заедно, оплакването от собствената самотност, съмненията във връзката и посоката, в която тя се развива и накрая вечният въпрос дали жената може лесно да бъде заменена с друга са все такива реплики, които предизвикват не просто досада, но и силен прилив на ярост у мъжа.

А отговорите на тези въпроси са повече от ясни и нямат нужда от обяснение, нито да бъдат изговаряни. При раздяла, мъжът ще си намери друга, както и неговата вечно съмняваща се жена. Едва ли има нужда от някакви обяснения. Това само разклаща спокойствието на силния пол. Желанието на дамите да поучат отговори на тези по детински нелепи въпроси е израз на необходимостта им да получат сигнал, че са обичани и желани. Те търсят гаранции, че ще бъдат винаги на първо място в живота на най-близкия човек, а такава гаранция не съществува.

16 признака за здрава връзка

Всичко това само разваля спокойствието и установения ритъм на живот. Всъщност дамите не си дават сметка, че щом са стигнали до момента да търсят проблеми там, където не съществуват, щом скучаят, значи са успели да устроят семейното ежедневие добре, в един нормален, макар и малко скучен и еднообразен  ритъм. Рутината в брака обаче е това, което създава спокойствие и говори за напасване на двата в него.

Това не бива да се руши с фрази, подсказващи на мъжа, че жена му отново трябва да бъде успокоявана. А това минира връзката, не я заздравява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно