Грешки, които могат да съсипят пералнята ви

1522
Грешки, които могат да съсипят пералнята ви
Снимка: istockphoto.com

Пералната машина е домакински уред, който опростява процеса на пране, но е важно да се използва и поддържа правилно, за да се осигури дълготрайност и ефективна работа. За съжаление много хора несъзнателно допускат грешки, които могат да развалят пералните им машини с течение на времето. Тези грешки могат да варират от претоварване на машината до пренебрегване на основни задачи по поддръжка. Разбирането и избягването на тези често срещани капани може да ви помогне да удължите живота на вашата перална машина.

Една от широко разпространените грешки е претоварването на пералната машина. Въпреки че може да е изкушаващо да се поберат колкото се може повече дрехи в едно зареждане, претоварването може да натовари компонентите на машината, като двигателя и лагерите на барабана. Това натоварване не само намалява ефективността на пералната машина, но и увеличава риска от неизправности и повреди. От решаващо значение е да се спазват указанията на производителя относно капацитета на зареждане, за да се предотврати претоварване и да се осигури оптимална ефективност.

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня

Друга грешка е, че пренебрегвате редовното почистване на пералната машина. С течение на времето остатъците от перилни препарати, омекотител за тъкани и мръсотия могат да се натрупат в различни части на машината, което води до неприятни миризми и намалена ефективност. За да предотвратите това, е важно редовно да почиствате дозатора за перилен препарат, гуменото уплътнение и барабана. Освен това пускането на празен цикъл с гореща вода и оцет или специализиран препарат за почистване на перални машини може да помогне за отстраняване на натрупаните остатъци и за поддържане на свежа миризма на машината.

Използването на неправилен вид или прекомерно количество перилен препарат е друга често срещана грешка. По-голямото количество перилен препарат не означава непременно по-чисти дрехи; в действителност то може да доведе до натрупване на сапун и да повреди машината. Използването на подходящото количество висококачествен перилен препарат е от съществено значение за ефективното почистване, без да се причиняват вреди. Освен това използването на неправилен перилен препарат за типа на машината (с горно зареждане срещу с предно зареждане) може да повлияе на ефективността и да доведе до проблеми с поддръжката.

8-те най-често срещани грешки при пране в пералнята

Пренебрегването на нивелирането на пералната машина е грешка, която може да има дългосрочни последици. Ако машината не е правилно нивелирана, тя може да вибрира прекомерно по време на цикъла на центрофугиране, което може да доведе до повреда на вътрешните компоненти и да увеличи нивата на шума. Гарантирането, че пералната машина е хоризонтална и стабилна на пода, е прост, но ефективен начин за предотвратяване на ненужно износване.

За да поддържате дълготрайността на пералната машина, е необходимо да избягвате често срещани грешки, които могат да влошат нейната работа. Претоварването, пренебрегването на процедурите за почистване, използването на неправилни перилни препарати и неизравняването на машината са все грешки, които могат да доведат до преждевременно износване и повреда. Като спазвате правилните указания за употреба и прилагате практики за редовна поддръжка, можете да се радвате на добре функционираща перална машина години наред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно