Грешките, които допускаме при използване на съдомиялна

19764
Грешките, които допускаме при използване на съдомиялна
Снимка: iStock/Guliver

Съдомиялните вече са станали част от живота ни, днес те са неразделна част от съвременната кухня. За да използвате съдомиялната машина правилно и с удоволствие, трябва да избягвате груби грешки. Ето кои са те:

1. Не почиствате съдовете от остатъци от храна

Не всеки знае, но преди да поставите съдовете в съдомиялната машина, трябва да премахнете остатъците от храна от нея. Ако не направите това, филтрите ще се запушат, което ще доведе до загуба на ефективността на почистване и повреди.

2. Избор на грешен препарат

Сега рафтовете на магазините са пълни с различни продукти за съдомиялни машини. Основното нещо е да изберете това, което е подходящо за вас. Много от тях съдържат вредни химикали, но са безупречни в мивката. 

Няколко трика за по-чисти съдове от миялната

Съвременните домакини активно използват научно-технически постижения в ежедневието. Микровълнови печки, кафеварки, кухненски роботи, му...

3. Друга грешка, свързана с детергентите, е да ги направите домашно приготвени или да използвате такива, които не са безопасни за миене в съдомиялна машина.

Те не само няма да поддържат чиниите ви чисти и безопасни, но и могат да оставят бели отлагания върху чашите и, още по-лошо, да повредят съдомиялната ви машина.

4. Поставяте съдовете неправилно

Преди да зареди съдомиялната машина, всяка домакиня се опитва да зареди възможно най-много съдове за един цикъл. За някои това може да изглежда разумно и икономично решение, но в действителност чиниите и чашите, които са наредени в машината стоят близо една до друга, няма да бъдат измити правилно.

5. Измийте всичко в съдомиялната машина

6 трика за почистване на дома

Обичаме да ни е чисто, но не обичаме да чистим – колкото и парадоксално да звучи, чистенето не е сред любимите занимания на хорат...

Разбира се, има изкушение да сложите в съдомиялната машина всички мръсни съдове, натрупани в кухнята. Но това не може да се направи. Първо, едновременното измиване на разнородни метални уреди може да доведе до химическа реакция и да причини корозия. На второ място, не всички съдове са подходящи за миене в съдомиялна машина.

6. Използвате същата програма

Всяка съдомиялна машина, в зависимост от модела, има различни програми и функции, така че задачата на всеки потребител е да разбере тяхното разнообразие. За силно замърсени съдове и изгорели остатъци от храна изберете програми с висока температура. Но няма смисъл да използвате програма с много висока температура, за да изплакнете няколко чаши чай - това е допълнителна загуба на енергия и вода.

7. Неправилно изпразване

Изпразването на съдомиялната машина е също толкова важно, колкото и зареждането. На първо място, трябва да разтоварите долната решетка, тъй като в края на цикъла водата остава върху съдовете от горната решетка. И ако първо извадите горния съд, тогава водата може да попадне върху долния и да остави петна и следи от капки върху чиниите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com