Хапвайте фурми за дълголетие

3320
Хапвайте фурми за дълголетие
Снимка: iStock/Guliver

Фурмите са популярни с високото съдържание на нормални захари. Калоричното им съдържание е може би основният факт, който допринася за нарастващия интерес към този близкоизточен натурален продукт.

Медицинското издание healthline.com споделя с нас какви са ползите от яденето на фурми:

Какво се случва с тялото ни, ако ядем по 3 фурми на ден

Въпреки че фурмите не се считат за „супер храна”, те са много близки по състав до нея. Всъщност, предлагат наистина много п...

1. Помагат за подобряване състоянието на костите ви

Фурмите съдържат много микроелементи като селен, манган, магнезий и мед. Наличието на тези микроелементи за гарантиране на здравето на костите ви прави фурмите едно от основните екстри, които трябва да се включат във вашия хранителен режим, в случай че имате проблеми с костите. Микроелементите във фурмите също са изключително успешни при лечение на заболявания на костите като остеопороза. По този начин трябва да включите фурмите като част от вашето меню с органични продукти с цел костите ви да останат здрави през целия ви живот.

2. Помагат за подобряване състоянието на кожата ви

Високата концентрация на витамини C и D във фурмите гарантират, че кожата ви ще бъде много подхранена и всяко едно от определенията за добавки за здрава и блестяща кожа е изпълнено. Витамините C и D съдействат за подобряване на гъвкавостта на кожата ви, което е изключително трудно да се поддържа с напредване на възрастта. Добавките, които се намират във фурмите, също са полезни за предотвратяване на по-бързото стареене и ви помагат да изглеждате млади за по-дълъг период от време. Фурмите са допълнително ценни за поддържане на доброто подреждане на меланина в кожата ви, като намаляват шансовете му да се задържи в различни области.

3. Намаляват косопада

Защо е нужно дамите да добавят фурми към диетата си

Ядливите плодове на финиковата палма у нас се продават сушени. И децата, и възрастните обичат този сладък десерт. И ако вземете предвид...

Фурмите като цяло са отличен заместител на някои лекарства, които спират падането на косата. Те са невероятно богати на желязо, което ги прави много ценни за косата ви. По-голямото количество желязо във фурмите гарантира, че кръвообращението остава стабилно и скалпът получава необходимата храна. Разширеното придвижване на кислород към скалпа ви ще задейства поникването на нова коса и ще намали скоростта на падане на космите.

4. Много питателни

Фурмите са снабдени с много основни хранителни вещества и различни добавки, които могат да бъдат много полезни за общото ви здравословно състояние. Фурмите също изобилстват от диетични фибри и въглехидрати, което ги прави едни от най-здравословните сухи плодове.

5. Помагат за подобряване на мозъчната функция

Нормалното използване на фурми е полезно за намаляване на нивата на IL-6 и впоследствие помага за намаляване на опасността от създаване на дегенеративни състояния на ума като болестта на Алцхаймер. Изследвания показват, че фурмите намаляват проблемите с напрежението и помагат за повишаване на паметта и ученето. Въздействието, което обичайното използване на фурми може да окаже върху състоянието на нервната система, е сложно. Освен да предотвратят дегенеративни заболявания, например болестта на Алцхаймер, те помагат за общото подобряване на ума ви.

Това е плодът, който може да направи чудеса с организма ви

Неслучайно фурмите се добавят към здравословни барчета, смутита, закуски и здравословни сладкиши – те са много полезен плод. Техн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Няма да повярвате за какво може да ползвате пепелта от печката

10 факта за ползите от ягодите, които може би не знаете

Томина неделя 2024 - кога се пада и какво се прави

Стихотворение за 9 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 9 май 2024

Таро хороскоп за 9 май 2024

Кой има имен ден днес, 9 май, 2024 г. Честито!

Не носите чорапи докато спите, а може би трябва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 9 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 9 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно