Хитрите помощници в кухянта, които могат да направят живота ни по-лесен

1533
Хитрите помощници в кухянта, които могат да направят живота ни по-лесен
Снимка: iStock/Guliver

Да готви в добре оборудвана кухня, е удоволствие за всеки домакин, и ако за всяко кулинарно ястие имаме по един дребен помощник, всичко ще е по-бързо и ефективно. Нека видим кои уреди могат да превърнат в наслада нашите кулинарни занимания.

Много оригинални кухненски изобретения, които се появиха наскоро, могат да направят живота ви много по-лесен. Използвайки тези умни неща, със сигурност ще харесате готвенето, защото те ще ви избавят от дребни проблеми и неудобства. Може дори да не сте чували за някои джаджи, но сега определено ще искате да обогатите любимата си кухня, като я направите по-модерна и удобна. Изберете всеки артикул от нашата селекция и се забавлявайте с готвенето:

Какво показват за нас най-честите кухненски инциденти. Често ли се порязвате?

Кухнята е място, което всички свързваме с вкусни ястия, прекрасни миризми и магията на готвенето. Често обаче се случва радостта от вре...

Силиконов капак

Най-скучната част от процеса на готвене е да изчакате водата да заври в тенджерата и след това да се уверите, че няма да попадне част от нея на котлона. В тази връзка предлагаме да използвате специално силиконово покритие. Както всеки друг капак, той има дупка в средата, през която излиза парата.

Има обаче и разлика – при кипене водата не се разлива по стените на тенджерата, а се натрупва отгоре върху капака. Този силиконов капак има и друго предназначение – може да се използва за задушаване на зеленчуци, докато гтвите нещо друго.

Многофункционална резачка за зеленчуци

Въпреки факта, че салатите са сред най-лесните за приготвяне ястия, понякога голям брой съставки ви кара да отделите много време за тях. Най-лошата ситуация е по празниците, когато трябва да разнообразите масата възможно най-много и да зарадвате гостите с няколко разновидности на вкусни салати.

10 места в кухнята, на които може да се появи мухъл или плесен

Кухните трябва да бъдат пространства за създаване на вкусни ястия и спомени, а не място за размножаване на мухъл. Но тъй като кухните и...

Многофункционалната резачка за зеленчуци ще дойде на помощ, която лесно ще реши горния проблем. Тя може не само да нареже храната толкова ситно, колкото искате, но и да действа като месомелачка, ако рецептата за някое ястие го изисква.

Силиконови торбички

Удобно е да съхранявате различни продукти в силиконови торбички. Със сигурност в кухнята на всяка домакиня има набор от контейнери с различни размери, които тя използва за компактно съхранение на храна. Трябва обаче да признаете, че понякога те заемат неразумно много място.

Същото може да се каже и за кутиите за обяд – удобни кухненски джаджи, които са незаменими, ако вземете и първо, и второ ястие на работа. В случай обаче, когато сте свикнали да ядете само салати или сандвичи, няма смисъл да се опитвате да напъхате обемиста кутия за обяд в чантата си. Използвайте силиконови торбички.

Дозатор за перилен препарат + държач за гъба

Премахнете миризмата на пържено от кухнята с тези лесни трикове!

Ябълка Мигновено ще премахне миризмата, ако в тигана с олиото, в което ще готвите, сложите парченце ябълка, което със сигурност ще неу...

Сигурно сте забелязали, че кухнята изглежда неподредена заради гъбата, стъргалката и препарата, които стоят разпилени отстрани на мивката. Разбира се, можете да ги оставяте в мивката всеки път, но това не е много удобно. Какъв е изходът от тази ситуация? Вземете самостоятелен дозатор за препарат за миене на съдове и гъба. Той ще може да реши няколко проблема наведнъж. Първо, той има естетичен вид, който няма да разваля интериора на кухнята.

На второ място, тази джаджа предоставя възможност да поддържате аксесоарите за миене на съдове възможно най-компактни. И трето, този дизайн е много удобен - просто трябва леко да натиснете гъбата, преди да я извадите от дозатора, така че да е добре наситена с препарата. И няма нужда постоянно да вдигате и да се опитвате да отваряте бутилка течност за миене на съдове с мазни ръце - тук всичко е обмислено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com