Искате да отслабнете в областта на бедрата - следвайте съветите на специалистите!

1881
Искате да отслабнете в областта на бедрата - следвайте съветите на специалистите!
Снимка: iStock

Когато става въпрос за отслабване при представителките на нежния пол, те обикновено най-много се притесняват за своите бедра. За съжаление, когато човек е на диета, няма как да предвиди къде точно ще свали мазнини и сантиметри. Дамите много се оплакват от това, че когато отслабват, най-видимо това се случва там, където най-малко желаят – в бюста.

Ако вие сте от жените, които искат да намалят обиколките на бедрата или ханша, със сигурност знаете, че се изискват доста усилия, за да се случи това. За да постигнете така желания ефект, трябва да действате комплексно.

Няколко съвета, които ще ви помогнат да отслабнете в областта на бедрата:

Правете масажи

Ако искате да ускорите кръвообращението и да засилите циркулацията на кръвта, трябва ежедневно да правите масаж на бедрата си. Ако нямате достатъчно свободно време, може да използвате голяма вендуза, докато се къпете, като нанесете душ гел и масажирате бедрата си от долу нагоре – по посока на лимфата. След това изплакнете тялото си със студен душ. Засилете ефекта от масажа, като добавите пилинг с утайка от кафе и кокосово масло или пък морска сол.

Тайните на Смит – фитнес гуро – за стройни бедра само за 5 минути на ден

Внимавайте със солта

Прекомерният прием на сол може да накара организма ви да задържа излишни течности. Ако това се случи, ще усетите тялото си подуто или ще забележите оток на някои места. Колкото повече сол консумирате, толкова повече вода ще задържите. Консервите, готовите подправки, колбасите, пакетираните бульони и повечето видове сирена съдържат големи количества сол, които пречат на човек да се отърве от излишните килограми. Опитайте са да наблегнете на консумацията на храни, които са максимално естествени и без консерванти.

Гладувайте периодично

В последно време периодичното гладуване, наричано още “фастинг” доби голяма популярност. Идеята на този метод не е диета, а режим на хранене. За да го спазвате, няма нужда да намалите драстично приема на калории, а трябва да се храните в определен интервал от време. Най-известното периодично гладуване е 16:8, при което се храните в 8-часов прозорец, например от 12 на обяд до 20 часа.

Доскоро се смяташе , че е без значение до колко часа се храните, но фастингът дава най-добри резултати, когато последното хранене е известено максимално рано – например до 16 часа. Предимствата на периодичното гладуване е подмладяване, намаляване на възпаленията в организма, отслабване и стабилизиране на нивата на инсулин.

Тренирайте бедрата си целенасочено

Ако вашите проблеми зони се намират от кръста надолу, най-вероятно се опитвате понякога да включвате упражнения за тях. Ако искате наистина да се вталите в бедрата и да ги стегнете, трябва да имате ясен и точен план, който да следвате стриктно. Отделете поне 2 дни седмично за тренировки на крака, като правите най-различни упражнения като напади, клекове и изолирани такива.

Как да отслабнете бързо по естествен начин, без мъчителни режими?

Пийте много вода

За да премахнете токсините от организма, както и излишната сол, трябва тялото ви да е добре хидратирано, а това ще се случи, ако пиете минимум 2.5 литра вода на ден. Имайте предвид, че колкото по-малко вода пиете, толкова повече вода ще задържите. А това може да доведе до редица здравословни проблеми като чувство на тежест в стомаха, проблеми с кожата, запек и дехидратация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

10 неща, които винаги забравяме преди почивка

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com