Точков масаж гони стреса и премахва умората

2994
Точков масаж гони стреса и премахва умората
Снимка: iStock

Всеки от нас е чувал за точковите масажи, но изпробвали ли сте ги сами върху себе си? Важно е преди това да се запознаете с енергийните канали на тялото, за да постигнете желаните резултати. Чрез точковия масаж само за няколко минути може да облекчите болките в главата или корема например, да се справите със стреса и да повлияете на всяка част от тялото си. 

И тъй като стресът, тревожността и забързаният ритъм са сред най-големите врагове на съвременните поколения, днес ще съсредоточим информацията върху точков масаж против стрес, умора и превъзбуда. Нека видим:

Точков масаж срещу стреса

Точковият масаж може да се направи, където и да се намирате и по всяко време. Ако например на работа се почувствате твърде напрегнати и нивата на стрес значително са се повишили, то напипайте точката на едната си ръка малко под китката и я притиснете с палеца на другата ръка. Задръжте за няколко секунди и веднага ще усетите отпускане на ума. 

Също, когато се почувствате много нервни, използвайте и друга техника - с единия пръст на едната ръка притиснете края на едната вежда (между края на веждата и косата) и повторете същото с другата ръка на другата вежда. Останете така за около 10 секунди. Фокусирайте се върху действието и премахнете негативните мисли. След това ще усетите успокояването на ума си.

Кой би предположил, че масажът с маслото от черен кимион е супер полезно

При умора

Ако вече усещате, че сте на предела на силите си, но до края на работния ден има още поне няколко часа, то може да “презаредите” с помощта на точковия масаж. Натиснете с палците върху костите на черепа в областта точно под очите. Задръжте за около 10 секунди и повторете действието няколко пъти, докато не усетите подобрение на състоянието. Също така през това време си повтаряйте, че можете да продължите с работата, въпреки че сте уморени. Трябва да сте настроени не само физически, но и психически.

При превъзбуда

Превъзбуденото състояние може да се свързва както с положителни, но така и с отрицателни емоции - например да сте твърде превъзбудени, защото се притеснявате от предстоящо ваше представяне, важно събитие и т.н. За да се успокоите, използвайте точковия масаж. Нагласете се психически и приемете, че се притеснявате - признайте го пред себе си. След това с палеца притиснете външния месест ръб на малкия пръст и натискайте силно и продължително - колкото по-усърдно изпълнявате акупресурата, толкова по-бързо ще се успокоите и страхът ви ще изчезне, както и състоянието на превъзбуда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Три скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Косопад от стрес: как, защо, какво да направим?

Болки на гладно: причини и как да се справим с неприятните усещания

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 10 яйца всеки ден?

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Кардиолог обясни дали е вредно да спите на дясната страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com