История на дроновете

2460
История на дроновете
Снимка: iStock/Guliver

Дроновете завладяха въображението ни. Въпреки че в общото съзнание те се свързват с играчка, джаджа, с която може да се похвали, в медиите се появяват все повече материали, показващи ги в контекста на подобряване на логистиката, помощ в здравеопазването или сериозни научни проекти. И въпреки че феновете на дронове най-често се нагряват от военния контекст, бъдещето на тези устройства се вижда и в ежедневната употреба. 

Какво е бъдещето?

Руснаци изобретиха електрически купол за защита от дронове

Руските военни учени от Обединената академия на въоръжените сили на Въоръжените сили на РФ създават нов комплекс за защита на критичнат...

Полезността на дроновете в бъдеще не е толкова далеч от това, което хиляди хора си представяха. В момента има големи технологични компании, които вече са инвестирали в този тип инструменти, като Walmart, Facebook, Amazon и Google. Също така компании за недвижими имоти, селскостопанска индустрия, кино, фотография, строителство и разбира се полицейски сили и пожарникари.

Дронове на 2030 г.: оптимизиране на селскостопанската и хуманитарната работа

Въпреки това бъдещето на дроновете е несигурно, но се очаква през следващите години те да могат да оптимизират своя товароносимост. Земеделски производители от цял свят виждат в тях замяната на традиционните си методи за пръскане и торене на култури. Също така да носи полезен товар, способен да свърши тази работа. Освен това някои марки вече търсят нови дизайни с такава тежест. 

Дроновете в бъдеще също трябва да имат функцията да правят прецизни изчисления и да доставят продукти според реалните нужди на насаждението. Това ще позволи по-ниски производствени разходи и ще предложи по-достъпни цени за обществеността. Това е фантастична идея, която в момента се използва в Япония. С други думи, чрез използването на дронове японците избягват да излагат работниците си на силни химикали и получават по-висока производителност и осигуряват по-конкурентни цени.

Турските бойни дронове стават все по-търсени

Турция се издигна до първите 3 държави в света по технология за производство на бойни дронове, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган Е...

Изглежда, че дроновете предвещават бърз, технологичен скок в бъдещето. Струва си да се знае обаче, че докато работата по използването на дронове е напреднала, човекът е изправен пред различни ограничения, не само технологични. Широкото използване на дронове и обхватът на тяхното приложение ще бъдат все по-регулирани от закона и от етични съображения, които учените се ангажират през последните години в контекста на общото използване на роботи и инвестиране в развитието на изкуствен интелект. Въпреки това, визията за бъдещето, където дронове безопасно ще летят над главите ни и ще доставят пакети, обслужват учени или медицински услуги, е много интересна.

Ще бъде ли така? Скоро ще разберем!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com