Известен италиански курорт дава 15 хиляди долара, за да живеете там

12634
Известен италиански курорт дава 15 хиляди долара, за да живеете там
Снимка: iStock

Италия е мечтаната дестинация на много от нас, а в днешно време само за няколко часа можем да си подарим едно прекрасно изживяване на един от прекрасните й острови - Сардиния. 

Средиземноморският остров впечатлява всеки, който го посети, със своите кристални води, мек пясък и синьо небе. За жалост обаче, като изключим туристическия сезон, островът страда от сериозна демографска криза. Младото население се преустановява в по-големите градове на Италия или извън нея. 

За да се опита да овладее проблема, правителството отпуска 45 милиона евро за субсидии за преместване, които могат да бъдат разпределени общо на 3000 безвъзмездни средства.

Ако винаги сте мечтали да живеете на италиански остров - сега тази мечта може да се осъществи безплатно! Но ето и някои подробности, с които да се запознаете на първо четене:

Условия за установяването

Никой не “подарява” такива сериозни средства без да очаква нещо от вас - ако искате да получите субсидията, трябва да се установите в община на о. Сардиния с население под 3000 души. Другото условие е, че субсидията трябва да бъде похарчена за реставрацията или покупката на дом в тази община. Тази сума не бива да преминава половината от стойността на къщата или ремонта, като често правителството не изплаща пълните 15 000 евро. 

Последното условие е да започнете работа на пълно работно време и да се регистрирате като постоянен жител на острова в срок от 18 месеца от пристигането ви.

Ако наистина сте решили да промените живота си - това предложение звучи перфектно.

30 интересни факта за Италия

Каква е причината за отпускането на субсидии?

Както вече споменахме, Италия е заплашена от демографска криза, населението е застаряващо и средната възраст на италианците е около 45 години - прогнозите сочат, че до 2050 г. средната възраст ще скочи до 50,7 г.

Особена заплаха касае именно малките и селските райони на страната, включително и красивия остров Сардиния. Правителството и самият президент на острова - Кристиан Солинас, са на мнение, че чрез субсидиите младите хора ще бъдат мотивирани да останат в родното си място и да работят за неговото развиване. Разбира се, както виждате, никак не е задължително да сте италианци дори - всеки чуждестранен гражданин също може да подаде молбата си и да се установи на красивия остров, ако бъде одобрен. Това е възможност за ново начало на всеки приключенец.

Друг интересен факт за острова е, че има над 500 души, които са на възраст над 100 години. Сардиния е сред териториите с най-голям брой на столетниците в света. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com