Живописни европейски дeстинации, които да посетим след пандемията

3649
Живописни европейски дeстинации, които да посетим след пандемията
Снимка: iStock/Guliver

Много хора бяха лишени от своите екскурзии в началото на март при първата вълна на пандемията, а възможността за летни пътувания беше приятна глътка свеж въздух. В разгара на втори бум на пандемията и редица нови рестрикции и затворени държави, си спомняме с носталгия за някои от любимите си дестинации по света. В тази статия ще ви дадем препоръки за три интересни места в Европа, които да посетите веднага щом ограниченията паднат и ситуацията се нормализира. Не казваме да стягате куфарите и да бъдете безотговорни, а просто да плануваме внимателно следващите си пътувания. 

Азорските острови, Португалия

Пътуване за интроверти: Идеи за усамотени дестинации

Почивката е нещо, което всеки от нас разбира много индивидуално. Наложително е да се придържате към принципите на комфорта, преди да се...

Това са девет вулканични острова, които си струва да бъдат посетени. Полетът до там е леко скъп, но това се компенсира от ниските цени на място, както и приемливите цени на хотелите. Няма да ви е особено трудно да си намерите места, на които бирата да е 1-2 евро, а храната да е на съвсем прилична цена. Местните магазини предлагат качество на добри цени, а за любителите на скъпите ресторанти също има безкрайно много опции. Лети се до столицата Понта дел Гада, като там на място ви очаква изключителна зеленина, прекрасни и красиви лагуни и спиращи дъха гледки. Азорите са изключително място и едно търсене в Google ще ви убеди точно в това. 

Словения

Тук слагаме цялата страна като дестинация, защото тя не е особено голяма. Полетите до Любляна са кратки и чести, а веднъж щом сте на място има какво да се види. Цените не са много високи и човек може да се наслади на приятна почивка с не особено голям бюджет. Словения далеч не е Любляна и много лесно може да се убедите в това. В страната има разработена компания за туристически пътувания Loopy Slovenia, която е система от автобуси, с които може да обикаляте из държавата и да я опознаете. Струва си да проучите и да я посетите. 

Ломбардия, Италия

Европа апелира: Останете си вкъщи за Коледа

Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е твърде рано да планират коледни пътувания, тъй като случаите на ...

Ломбардия е любима област в Италия и има защо. Умишлено не посочваме определен град там, защото целият регион си струва да се открие - от прекрасните езера като Комо и малките градчета край неговите брегове, през чудесните винени дестинации и разбира се - Бергамо и Милано. Препоръчваме да организирате своето пътуване така, че да кацнете в Бергамо и да пътувате до Милано - цените в нощувките не са малки и това може да ви помогне да оптимизирате бюджета си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com