Кафе с подправки - струва си да опитате

4968
Кафе с подправки - струва си да опитате
Снимка: iStock/Guliver

Приготвянето на кафе у дома може да бъде истинско изкуство. Особено, ако обичате да опитвате нещо ново и нямате нищо против енергизиращата напитка с добавки. Как да изберем правилните подправки за кафе и кога да ги добавим?

На първо място, трябва да разберете защо изобщо трябва да добавяте подправки. В миналото са се прибавяли подправки, за да се скрие вкусът на развалено или старо кафе. Но с течение на времето гастрономите оценили елегантността и оригиналността на напитката, а подправките започнали да се добавят, не за да засенчат основата, а да й придадат по-богат аромат и вкус. Освен това има подгряващи подправки, тонизиращи и релаксиращи подправки.

10 признака, че прекалявате с кафето

Съвременният човек не може да си представи деня без кафе. То ни събужда сутрин, покачва енергията ни през деня, а е и повод за среща с ...

Какви подправки са подходящи за кафето?

На върха на класацията е канелата на прах или на пръчици, класика в приготвянето на кафето. Кафето става по-сладко и загрява страхотно. Добавки под формата на кардамон, джинджифил, индийско орехче, карамфил, ванилия и черен пипер също са често срещани с кафето.

Кога да ги добавите?

За тези, които мелят кафето преди всяко приготвяне, могат веднага да добавят подправки по време на процеса на смилане. Ще ви трябва малко подправка, ароматът ще бъде великолепен. Но има риск да убиете вкуса и аромата на кафето, ако прекалите. Освен това мелницата трябва да се изплакне старателно след процедурата.

Това е най-полезният метод за правене на кафе

Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне на кафе е филтрирано кафе, приготвено чрез еднократно мина...

По време на процеса на приготвяне най-често се прибавят подправки, например заедно със захарта. Добавят се несмлени подправки за лек вкус и естетика. Но ако изразителният вкус е вашата цел, подправките трябва да бъдат смлени. В тази ситуация е по-лесно да се контролира количеството и интензивността на вкуса. Но улавянето на частиците от подправките ще доведе до някои проблеми. Освен това е трудно да купите цели подправки в най-близкия магазин, ще трябва да потърсите.

Можете да добавите канела на прах и други смлени подправки към вече приготвена напитка. Това е най-лесното нещо, такива подправки се продават навсякъде, можете да потърсите специални смеси за кафе. Вярно е, че такава добавка няма да повлияе на вкуса на кафето, ще бъде възможно само да се добави аромат. Не всички подправки са подходящи за този метод, например, черен пипер определено не си струва да се използва.

Изборът на подправки за кафе е индивидуален въпрос, тук всичко се решава само от личните предпочитания. Как и кога да се добавят подправките се решава по пътя на пробата и грешката. Изпробвайте всички опции и изберете най-добрата за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com