Как да изчистим дома си до блясък с помощта на малко оцет

10118
Как да изчистим дома си до блясък с помощта на малко оцет
Снимка: iStock

Много и различни са препаратите, с които можете да почистите дома си. Всеки от тях е с различно предназначение, било то за почистване на фаянс, стъкло, паркет, теракота, за почистване на различни електроуреди и други. Истината обаче е, че най-добрият начин е като използвате натурални продукти за тази цел, един от които е оцета.  С него, можете да почистите до блясък много неща, защото той се справя много добре с мърсотията. Ето ви и няколко идеи,  за какво да го използвате:

С оцет можете да почистите дръжките на вратите вкъщи до блясък. Така ще премахнете всички нечистотии и микроби, по тях. Освен това оцетът е много добър избор и за почистването на стъклото на камината.

С оцет можете да почистите и барбекюто на двора, от всички мазнини и сажди, които са полепнали по него. За целта трябва да го разредите с топла вода, в равни количества и с така получената смес да натъркате всички метални повърхности. Оставете да подейства за около 10 минути и след това изплакнете.

Оцетът може да се справи успешно и с котления камък, натрупал се по всички фаянсови повърхности, като ваната, мивката или душ кабината.  За по-трудно достъпните места в тях, както и за да изчистите добре, около фугите на плочките, където се събира най-много мърсотия, е добре да смесите оцета със сода за хляб.

Коя жена не обича да й подаряват цветя, с повод или без повод? Дори понякога и самите ние купуваме букет цветя, за да придадат свежест и ухание в дома ни. Често обаче, те замърсяват вазата, в която са седели и колкото и да я мием тя изглежда мръсна и захабена. За да възвърнете блясъка й можете да сипете в нея оцет и вода, да я оставите така за няколко минути и след това да я измиете. Бъдете сигурни, че вазата ви ще заблести, като нова.

С помощта на оцета, можете да възвърнете блясъка и на бижутата си. В купа смесете оцет и сода за хляб и в нея поставете златните си бижута. Оставете ги така за няколко минути, след което леко разтъркайте и изплакнете.

Ютията също се зацапва доста често, особено около дупчиците през които излиза водата, когато гладим с пара. За да премахнете мърсотията от тях, ги почистете внимателно с помощта на клечка за уши, потопена в оцет или сипете малко количество във водата, която сипвате в ютията и разтъркайте върху парче плат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com