Как да изсушим мокри дрехи по-бързо

7871
Как да изсушим мокри дрехи по-бързо
Снимка: iStock

Имате нужда от конкретна тениска за утре и все още е мокра? Започна да вали и трябва бързо да изсушите дрехите си? Не се притеснявайте, защото в тази статия ще ви покажем някои трикове, за да можете да използвате любимите си дрехи, когато пожелаете, без да мислите за дългия процес на сушене. 

Ако нямате сушилня, денят е мрачен и дъждовен, можете да изсушите дрехите си без проблеми, като следвате простите съвети по-долу. 

Много ефективен трик за по-бързо изсушаване на дрехите е да ги изцедите, за да премахнете цялата излишна вода. Как? Много лесно! Вземете голяма кърпа, разстелете я и поставете мократа дреха отгоре. Сега трябва да навиете кърпата с дрехите по такъв начин, че кърпата да покрие цялата дреха. За да направите това, поставете дрехите върху края на кърпата и започнете да я навивате с натиск. След това я отцедете колкото можете. По този начин кърпата ще абсорбира водата от мократа дреха.

Лесен начин да изсушите мокрите си обувки без раздиатор

Пролетният сезон наближава и непрекъснатата смяна на времето, на което се наслаждаваме и сега, ще е още по-осезателна. В началото на пр...

След това закачете влажната си дреха на закачалка и я оставете близо до радиатор или вентилатор, ако условията не ви позволяват да я закачите навън. Много е важно да има разстояние между климатика и дрехите. Ако е слънчево и не вали, винаги е за предпочитане да изсъхне на открито. Не забравяйте обаче, че пряката слънчева светлина уврежда цветните дрехи, така че ги обърнете наопаки, преди да ги закачите.

Друг много ефективен трик за бързо изсушаване на дрехите е да поставите мократа дреха спретнато сгъната в найлонов плик и да я поставите във фризера. Оставете я в това положение докато изсъхне напълно. На следващия ден ще трябва да я изгладите, за да премахнете студа от нея и е готова за употреба. Така можете да изсушите дрехите си през зимата или когато навън вали.

Ако трябва бързо да изсушите малки дрехи, като чорапи или бельо, много полезен трик е да използвате сешоар. Изсушете мокрите си дрехи със него, като спазвате поне 25-30 см разстояние  за да избегнете повреждане, изгаряне или втвърдяване и ще видите колко бързо те ще бъдат готови за употреба. За по-големи дрехи, като ризи или панталони, препоръчваме да го направите само в краен случай, тъй като се изисква повече време, за да изсъхнат напълно.

Когато използвате сешоар, трябва да запомните, че за вълнени или водоустойчиви дрехи се използва студен въздух, а за останалите дрехи се избира горещ въздух. 

Ако сушите дрехите си на балкона, много ВНИМАВАЙТЕ за това

Ако у дома не разполагате със сушилня, то навярно ви се налага да сушите дрехите на балкона, след като ги извадите от пералнята. Рядко ...

Как да изсушите дрехите с ютия

Друг трик, който работи много добре, е да изстискате дрехата и да поставите кърпа под нея, така тя ще улови парата и влагата и ще изсъхне по-бързо. 

Включете ютията на средно ниво на температура, за да защитите дрехите си. 

Изпробвайте всички тези трикове и не чакайте дни наред дрехите ви да изсъхнат напълно. С тези решения можете да носите любимите си дрехи, когато пожелаете и без да използвате сушилня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com