Как да не напълнявате по време на празниците: 10 важни правила

2141
Как да не напълнявате по време на празниците: 10 важни правила
Снимка: https://unsplash.com/

Празниците са още далеч, а домакините вече попълват запасите от своите рецепти. Те учат нови ястия, намират вкусни рецепти за салати, необичайни начини за приготвяне на месо. В резултат на това масата им е пълна с храна. На следващия ден, домакините трябва да облекат нови панталони, защото вече няма да могат да се поберат в настоящите си. След това идва Коледа, Стара Нова година, Свети Валентин. А , те самите дами срещат пролетта с наднормено тегло, от което просто не е реалистично да се отърват. Може би, просто не бива да позволявате излишните килограми да се появяват по новогодишните празници? Как да стане това, научете сега:

Не пропускайте приемът на храна

Често с нетърпение очакваме гала банкет толкова много, че пренебрегваме закуската и обяда. Струва ни се, че ако стомахът не е запушен, през нощта в него ще се побере повече храна. Изведнъж, като опитате Руска салата, няма да остане енергия за закуска от сьомга? Но какво ще кажете за десертите? Всъщност този тип диета нарушава метаболизма. Стомахът трябва да бъде „включен“. За целта започнете закуската с обичайната си храна. Омлетът или овесените ядки със сушени плодове са перфектни.

Ястие

Ще посещавате ли приятели? Възможно е наднорменото им тегло да не засяга диетичното ви меню или такова няма да присъства на трапезата им. Няма да ви е трудно да вземете няколко здравословни закуски с вас.

Протеинът е чудесен избор

Обърнете внимание на протеиновите ястия. Пуйка или свинско? Яйца или сандвич с наденица? Добре е да знаете, че: Протеинът напълно насища и не натоварва.

Фибрите са идеалното начало

Защо е традиционно да започнете хранене с леки салати? Факт е, че фибрите имат положителен ефект, върху цялата храносмилателна система. Затова започнете с лека салата или брускети.

Избягване на стереотипни менюта

Много домакини просто не знаят, че може да се приготви вкусна салата без майонеза. За соса използвайте зехтин, балсамов оцет или поне кисело мляко с ниско съдържание на мазнини. Наред с това сервирайте оригинални ястия на масата - супа или тиквено пюре. Разфасовките от различни видове колбаси. Те могат да бъдат заменени със зеленчукови. В края на краищата, Нова година не е просто оправдание за ядене.

Игри

За да отделите бързо калории, след всяко хранене играйте игри. Това не само ще помогне да не напълнеете, но и ще забавлява вас и цялата компания.

Кажете не на алкохола

Откриха ген, който пречи да се напълнява

Има хора, които запазват елегантните си слаби фигури, каквото и колкото да ядат, докато други постоянно са на диета и се потят във фитн...

Алкохолните напитки, често са сред най-хранителните на масата. Трудно е да си представим празник без шампанско, но напоследък такива новогодишни тържества стават модерни. Ако не сте готови да се откажете напълно от алкохола, намалете количеството. Освен факта, че алкохолът е с високо съдържание на калории - той пречи на контрола и процеса на ситост. След като изпихте чаша водка, искате да закусите, въпреки че стомахът вече е пълен.

Чаша вода

Изпийте чаша вода, преди хранене. Това ще ви зареди по-бързо.

Поемете контрола

Само не си изключвайте мозъка по време на банкета. Добавили ли сте още Руска салата? Помислете, че това ви даде още 10 километра бягане към идеалната фигура. Не трябва да ядете като последния път. Не забравяйте да изглеждате като кралица на плажа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Жените от тези зодии винаги пазят тайни във връзките си

Как да се отървете от буца в гърлото с помощта на народни средства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com