Как да обличаме бебето си през пролетта

7440
Как да обличаме бебето си през пролетта
Снимка: iStock

Пролетта е много капризно време от годината. Климатът е променлив и от студения пролетен вятър бебето може лесно да настине. За да не се случи това, майките трябва да знаят как да обличат правилно децата си в променливия сезон.

Как да обличаме бебето през пролетта?

Въпросът е доста сложен. Истината е, че всеки месец си има свои собствени характеристики. Какви дрехи да подготвим за малкото човече? Как да облечем в студения март, съпроводен от пронизващи ветрове, или в слънчевия ден? Много родители, особено с първото си дете, са объркани по тези въпроси. Отговорът обаче е прост - облечете детето според времето и по начина, по който вие сте облечени, но с една дреха в плюс за малчугана.

Как да обличаме дете за изписване от болницата през март?

Мартенските дни, за разлика от зимните, са по-топли, но температурата на въздуха скача от минус до плюс. Този месец може да ни изненада както със сняг, така и с дъжд.

При изписване от болницата през март зимните гащеризони или космонавтки са идеални за бебета. Разбира се, покупката им не е много практична, защото до следващата зима бебето вероятно ще е пораснало за тях.

И все пак обърнете внимание на някои неща за изписване от болницата през март:

Спално чувалче или зимни гащеризони;

Топло одеяло във всеки случай няма да е излишно и не само при изписване. То може да се използва както у дома, така и за разходка;

Връхни дрехи за новородени с подвижна подплата;

Модели трансформатори с ръкавици на щипки и ботуши. Такива могат да се носят и от пораснало дете.

През април няма да имате нужда от зимни дрехи.

Перфектният избор

Демисезонен костюм или плик;

Одеяло, изработено от вълна, полар или кашмир.

Справете се със злоядото дете ТАКА

Понякога опитът да нахраните детето си може да бъде най-трудното предизвикателство за деня. Дори ако малките ви току-що са започнали да...

Ако навън е топло, тогава не е нужно да обличате много блузи под гащеризона, за да не се изпотява бебето.

Как да обличаме дете през май?

Не напразно казват за майското време: „ненадеждно“. С късмет третият месец на пролетта може да е както хладен, така и горещ. И така най-добрите съвети за родителите в този момент са здравият разум и прогнозата за времето. В много топли дни е достатъчно да облечете памучен комплект и след това да го увиете с полар, велур или плетено одеяло. На главата винаги се поставя лека шапка.

Студено ли е?

Облечете детето си топло. Когато е по-студено - извадете вече почистените демисезонни неща!

Какво означава редът на раждане на детето ви

Редът на раждане има голямо влияние върху развитието на детето, особено защото родителите са склонни да отглеждат всеки брат или сестра...

Следвайте принципа за напластяване. По този начин ще може да махате дреха по дреха и да адаптирате най-целесъобразно, според степента на студа. Например вместо една дебела блуза е по-добре да сложите няколко тънки. Когато излизате навън, се ръководете от показанията на термометъра и собствените си усещания, които ще ви кажат в кой момент може да свалите дрехите, ако на детето му стане горещо.

Имайте предвид, че винаги трябва да носите с вас малко повече дрехи за бебе до една година, отколкото за възрастен. Ето защо, когато мислите как да облечете детето си през пролетта, погледнете по-отблизо гардероба си.

Какво ще облечете за разходка?

Децата на тази възраст по време на разходката предимно спят, малко се движат, така че трябва да бъдат облечени по-топло, за да не замръзнат. Само мама винаги решава какво да прави в такива случаи! В същото време тя гледа не само на времето, но и на физическото благополучие и колко е закалено тялото на бебето.

Ако искате да прекарвате повече време на открито, бебето не трябва нито да мръзне, нито да се поти. И двете са опасни! Дете, което се е изпотило на улицата, лесно може да настине. Затова помислете предварително как ще излезете с децата си на улицата през пролетта, за да не обличате и събличате дрехите по-късно в процеса на разходката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com