Как да плануваме почивните си дни за идната 2022-ра?

3756
Как да плануваме почивните си дни за идната 2022-ра?
Снимка: Pixabay.com

Все още изпращаме тази година и очакваме Коледа, но това не ни пречи да гледаме напред към новата година и да кроим планове за пътуване. Част от това определено е избирането на подходящи дати за почивки. За повечето хора това означава и пускане на отпуска от работа. Както знаем платените дни, които имаме са ценен ресурс и трябва да се ползват правилно. В тази статия ще ви дадем някои идеи за отпуски, които може да пуснете, така че да вземете максимума от официалните празници от следващата година. Вижте ги:

Януари

Едва 13% от българите ще могат да си позволят зимна почивка

74% от пълнолетното население на България оценява потенциала на зимния ни туризъм като добър, съобщи БНР, позовавайки се на представите...

Едва ли някой ще пътува през януари, но ако искате да удължите почивката си е добре да знаете, че 03.01 е почивен ден. Това се дължи на факта, че първи януари е събота и автоматично получаваме понеделник като почивен бонус. Бихме предложили ако искате да се насладите на добра почивка, да си пуснете оставащите дни от седмицата 03.01 - 09.01. Особено ако се казвате Йордан или Иван. 

Февруари

През февруари за жалост няма подходящо време, в което да комбинирате почивни дни с отпуска. 

Март

Трети март се пада в четвъртък, което значи, че можете да си пуснете петък (04.03) като почивен ден и да направите един дълъг уикенд от 4 дни. Друг вариант е да комбинирате цялата седмица на празника. Въпрос на личен избор. 

Как да плануваме семейните си почивки по-евтино?

Едно от нещата, които всички хора по света обичат е пътуването. Не всички могат да си го позволят, обаче. В тази статия ще се опитаме д...

Април

Великден е на 24.04, а почивните дни започват още от 22-ри (петък) и продължават до 25-ти (понеделник) включително. Можете да си пуснете седмицата преди или след Великден, за да направите дълга поредица почивни дни около големия християнски празник. 

Май

Май е пълен с възможности за комбиниране на официални празници с отпуск. Първи май се пада неделя, така че следващият ден (понеделник) - 02.05 е почивен. Петъкът на същата седмица (06.05) също е неработен ден. Това значи, че с три дни отпуск можете да хванете цяла седмица почивка. 24-ти май е вторник, така че там може да си направите един дълъг уикенд от предната седмица като си пуснете 23.05 (понеделник) или направо цялата седмица. 

Летните месеци

Планирането на деня води до депресия

Според изследователи детайлното планиране на деня предизвиква депресия, затова специалистите препоръчват повече да разчитаме на импрови...

За жалост през юни, юли и август няма официални празници, на които да се почива и да ги добавите към своята отпуска. 

Септември

06.09 е вторник, така че може да си пуснете отпуск на пети септември и да формирате един дълъг уикенд. А защо не и цялата седмица? Същото важи и за 22.09, който се пада четвъртък. Там комбинацията може да стане с петъка, за да имате дълъг уикенд или пък направо си пуснете цяла седмица. 

Следващите два месеца не ни дават опции за комбиниране на официални празници и дни от отпуската, за да стигнем до

Декември

Как правилно да планираме отпуската си

Сътрудници на Университета на Отава са установили, че неправилно организираните отпуски в глобален аспект не позволяват да се справим с...

През декември би било удачно да си пуснете отпуска в за 29.12 и 30.12, които се падат четвъртък и петък. Така ще можете да се насладите на празниците. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com