Как да подготвите вашия домашен любимец за пътуване

1794
Как да подготвите вашия домашен любимец за пътуване
Снимка: iStock

Хората с домашни любимци изпитват големи затруднения, когато се налага да пътуват. Не всички са запознати с особеностите, свързани с подготовката на животинката за път. Какво трябва да се направи предварително и какво по време на самото пътуване. Ето към какво да съсредоточите вниманието си, когато се налага да пътувате с домашния си любимец.

Ако животното трябва да пътува по-дълго, особено със самолет, трябва да се подготвите за това събитие предварително. Съвети по този въпрос дава ветеринарния лекар Михаил Шеляков. Според него за всеки домашен любимец подобно пътуване може да се превърне в огромен стрес.

3 убедителни причини да си вземете домашен любимец още утре

Голяма част от хората днес искат да си имат домашен любимец, но не са сигурни дали биха могли да са достатъчно добри стопани. Други пък...

Преглед и превантивни мерки

На първо място домашният ви любимец трябва да бъде прегледан от ветеринарен лекар. Това е необходимо, за да се предотврати обострянето на съществуващи до момента заболявания. Освен това, трябва да се вземат всички превантивни мерки – говорим за превенция от бълхи, паразити, както и за ваксинации. Изключително важно е по време на пътуването домашният любимец да няма някакви оплаквания. Ако животното не се чувства достатъчно добре, трябва незабавно да прекратите всякакви пътувания, защото никога не се знае какво може да се случи на пътя, предупреждава експертът.

Освен това, в редица страни е доста трудно да се купят лекарства за животни, тъй като те се продават само по рецепта, а и ветеринарните услуги най-често са много скъпи.

Успокоителни

Какъв домашен любимец да изберем?

Котка или куче: вечният въпрос. За кого е по-лесно да се грижим и коя животинка ще е по-гальовна, мила и по-добра? Вижте какво тря...

По време на пътуването животното може да почувства гадене или силно безпокойство при движение. За да бъде полетът възможно най-удобен за котка или куче, ветеринарните медици препоръчват използването на успокоителни - те трябва да се приемат известно време преди полета.

Условия за превоз

Всяка авиокомпания има свои собствени правила за превоз на животни. Някои ви позволяват да вземете вашия домашен любимец на борда, а понякога дори можете да закупите билет за отделна седалка за животното. Някои авиокомпании обаче допускат домашни любимци само в багажното.

Ако е разрешено само в багажното, тогава на първо място е необходимо да подготвите клетката: завъртете всички колела, защото в противен случай определено ще се пързулне, укрепете вратата. Не мислете, че животното е слабо и няма да направи и невъзможното с нея - дори котките ритат панически вратите, обяснява ветеринарният лекар.

Ето как да забавлявате домашния си любимец, докато сте на работа

Направете сутрините забавни Когато тръгвате за работа всеки ден, най-добрият ви приятел за гушкане определено ви липсва и как да запъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com