Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

2320
Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол
Снимка: iStock

Ако често сънувате кошмари или изпитвате обща негативност в дома си, това може да е резултат от натрупана негативна енергия във вашето пространство. Нашите предци са имали прост, но ефективен ритуал, използващ сол за почистване на дома от негативност. Благодарение на него може да възстановите положителната енергия и да насърчите хармонията в жизнената си среда.

Отрицателната енергия в един дом може да има различни ефекти върху неговите обитатели. От болести и депресия до подхранване на конфликти и разногласия между членовете на семейството, важно е тези негативни влияния да бъдат проявени и адресирани. При появата на тези признаци, време е да започнете енергийно прочистване у дома.

Изхвърлете тези вещи от дома си до края на годината и 2024 ще ви донесе много щастие

Пречистване на негативната енергия у дома с помощта на сол

За да започнете процеса на почистване, поставете чаша солена вода под леглото си. Нашите предци са вярвали, че на това място се крият зли духове. Солената вода действа като магнит, привличайки и задържайки отрицателно заредена енергия. Извършвайки този ритуал, можете ефективно да намалите влиянието на тъмните сили върху вашето благополучие.

Важно е да правите тази практика, когато сте сами вкъщи, за да сте сигурни, че фокусирате вниманието си върху енергиите около вас. Позволете на солената вода в чашата да действа като бариера за негативната енергия, предпазвайки съня ви и цялостната аура.

Ако решите да извадите чашата с вода изпод леглото, направете го на голям църковен празник. По време на този процес е важно да се придържате към конкретни правила. След като махнете чашата, не забравяйте да излеете солената вода извън дома си, като символично освободите възхитената отрицателна енергия и й позволите да се разсее.

Старите и непотребни вещи също са коварно материално вещество, което може да се натрупа незабелязано и в огромни количества. Проверете всички чекмеджета, рафтове. Изхвърляйте счупените неща, които привличат негативизма като магнит. Това важи и за съдове с пукнатини. Обърнете специално внимание на вещите, дрънкулките и сувенирите, подарени от неискрени и завистливи хора. Коренът на проблемите може да е там.

Някои растения имат способността да абсорбират и трансформират негативната енергия в положителна. Безспорен лидер в този списък е здравецът. Кактусите, цикламите, хлорофитумът и алоето също имат лечебна енергийна сила.

Ако е възможно, изсушете няколко листа пелин и ги поставете под килими и килима пред входната врата. За да предпазите огледалата, които поглъщат вибрациите на тъмната аура, прикрепете стръкчета мента към рамките им.

Как да се отървем от негативната енергия у дома преди Нова година - 6 съвета

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com