Как да припечелим пари и оцелеем при загуба на работното място

3040
Как да припечелим пари и оцелеем при загуба на работното място
Снимка: iStock/Guliver

Световната финансова криза, преустановяването на дейността в редица сфери не ви е подминало и сте загубили източника си на доходи? Колебаете се по кой път да поемете, как да преживеете месеца и да си осигурите средства до намирането на нова работа? Значи сте на правилното място. Събрали сме за вас няколко идеи и работещи решения, с които да си осигурите нужните финанси. Част от тях са с потенциал да се превърнат в кариера или бизнес, други са по-подходящи за извънредни ситуации и бързо припечелване на средства за ежедневните нужни и комуналните сметки.

1. Сайтове за продажба на вещи тип продавалници

Убедени сме, че разполагате с дрехи, мебели, козметика, аксесоари, които някой ви е подарил, но не са в стила ви, или сте закупили импулсивно и сега стоят прибрани, трупат прах и заемат място. Те са вашето богатство. Извадете ги, снимайте ги с добро качество и ги публикувайте за продажба в продавалниците. Това са сайтове, в които безплатно и само регистрирайки профил може да обявите нови стоки и втора ръка, които притежавате, но не са ви необходими и искате да продадете. Ако артикулът е хубав, качествен или марков и го обявите на цена 50% по-ниска от магазинната, много скоро ще имате купувач за него и свежи парични постъпления.

2. Мрежов маркетинг

Каталожната търговия на козметика, перилни препарати, добавки е лесен и бърз начин да попълните дупките в бюджета си. Тя е подходяща за комуникативни хора с много контакти и познати, на които да препоръчат и предложат продуктите. Не изисква образование или квалификация, а само познания относно плюсовете, характеристиките и действието на предлаганите продукти. При желание да се развивате в тази сфера, може да превърнете начинанието в бизнес, да изградите свой екип, от чиито продажби също да печелите.

3. Онлайн проучвания

Множество агенции за проучване на общественото мнение набират кандидати за попълване на анкети онлайн по различни теми. Всяка анкета дава точки, които при достигане на определен брой може да осребрите. Подходящо е като допълнителна дейност и доход, тъй като средствата не са много и е нужно време за достигане на броя точки, след който ще получите плащането.

4. Фрийланс услуги

Умеете да рисувате? Владеете програми за графичен дизайн? Пишете увлекателно? Или притежавате умението да изграждате сайтове и онлайн магазини? Превърнете това умение в свой бизнес, който може да управлявате и упражнявате от всяка точка на света. Фирмите търсят услугите на фрийлансърите, тъй като цените им са по-ниски, а качеството често е по-добро, тъй като, работейки  за себе си, влагат повече старание и обичат това, което правят. Сайтовете за фрийланс услуги у нас не са много, ако владеете езици, потърсете чуждоезичните, където и заплащането е в пъти по-високо.

5. Звезда в YouTube

Ако сте провокативна и проактивна личност, ако снимките, видеата и постовете ви са обект на всеобщ интерес и имате много последователи в социалните мрежи, помислете за създаване на съдържание за YouTube. Ако то е популярно, каналът ви е следен и гледан от множество хора, ще получите заплащане за създаденото видео. Инфлуенсърите печелят отлично, рекламирайки продукт в своите канали. Приятно, лесно и бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com