Как да разпознаем слабите страни на човека по профила му във Фейсбук?

7335
Как да разпознаем слабите страни на човека по профила му във Фейсбук?
Снимка: Jerzy Górecki / Pixabay

Експертите са единодушни в мнението си, че днес, за да опознаем някого по-добре, е достатъчно да погледнем неговия профил в социалните мрежи. Когато се срещаме с нов приятел, първо го намираме във Facebook и разглеждаме информацията му: снимки, познати, харесвания.

Как да разпознаем добре слабите страни на човека по профила му във Facebook? Изучавайки стотици профили, опитни психолози са идентифицирали няколко типа поведение на хората в „социалните мрежи“, чрез които можем да определим кой какъв е.

Тип "Потайният"

Обикновено такива потребители имат затворени профили. Освен това те дори не показват списъка с приятелите си и нямат снимки в профила си. Този тип хора се олицетворяват като класически интроверти. Възможно е да се опитват да бъде в крак с модата, поради което са си създали акаунт във Фейсбук, но дотам.

Трудно им е да покажат живота си, споделяйки информация за себе си. Поведението от този тип хора може също да показва, че потребителият се бори с различни емоционални трудности. Най-кофти варианта  е депресията, при която човек желае да остане извън контакт с външния свят.

Как социалните мрежи влияят на психиката ви

Вероятно не сте имали телефон, когато сте расли. За да се мотаете с приятели и да срещнете нови хора, някога трябваше да излезете навън...

Тип "Споделящият"

Такъв потребителски акаунт на страницата си  споделя всичко: рецепти, новини, снимки. Този потребител се опитва да се хареса на всички и  няма собствен образ, нито пък  стил. Обикновено такъв човек живее в копи-пейст и по принцип не му хрумват самостоятелни интересни идеи. Може да има скрити таланти, но дори не ги показва.

Тип "Долче вита"

Ако попаднете на акаунт, в който снимки от Малдивите се сменят със залеза в Лондон, не бързайте да завиждате. Не винаги това е реално. Пред останалите хора може да се прави на заклетия пътешественик, но е по-скоро човек, който чувстващ се самотен и искащ да се показва щастлив пред другите, с това какъв интересен и разнообразен живот води.

Но често зад този образ се крие нещастен човек, като разнообразието от събития и места може да показва, че му е трудно да остане насаме и слага маска на щастлив и общителен човек. Подлагайки живота си за пример в очите на другите, той избавя себе си от усещане на това че всичко около него е безсмислено.

Кои са най-големите лъжци в социалните мрежи?

В социалните мрежи се въртят какви ли не лъжи - това не е никаква новина. Но мъжете и жените лъжат по различен начин, включително и в з...

Тип "Откровеният"

По състоянията на този тип ползвател може да бъде проследено променливото му настроение. Той често пуска постовете си със състояние – изненадан, щастлив, развълнуван или тъжен.Такъв тип човек е прекалено открит със света около себе си, споделяйки постоянно своите емоции. Такъв тип човек се старае да бъде харесван и вероятно в миналото е бил отхвърлян от хората и просто търси внимание.

Тип "Имам идеалното тяло"

В профила на такъв човек той винаги качва снимки на идеалното си спортно тяло във фитнеса. Тук обаче не става въпрос за професионален спортист, за който спортуването е смисъла на живота му, а за обикновен тип човек, за който е мания да има перфектното тяло.

Обикновено такъв човек не приема себе си такъв, какъвто е и е голям перфекционист относно добрата си физическа форма.  Ако той не приема своето тяло, това ще се превърне бързо в проблем. Такъв тип хора често се подлагат на пластични операции, диети или практикуват различни видове спортни дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com