Как да се грижите за кожата си преди и след като навършите 50 години?

1588
Как да се грижите за кожата си преди и след като навършите 50 години?
Снимка: iStock/Guliver

С напредването на възрастта протичат някои процеси и промени в тялото и външния ни вид, които не са особено приятни, но са неизбежни. Годините започват все повече да си проличават, но всеки човек с полагането на необходимите усилия и правилната грижа със сигурност може да забави до някаква степен процесите на стареене и следите от него. Докато сме млади за поддържането на добър вид на кожата може и да ни стигаше само почистване, хидратиране и тонизиране, но на 40 или 50 това вече не е никак достатъчно.

Ето и какво може да включите като допълнителна грижа за кожата си, така че да забавите максимално процесите на стареене и да поддържате кожата си сияйна и здрава.

Маските за лице и как да се възползвате максимално от тях

От 30 до 40-годишна възраст

Това е периодът, който започва да ни подсказва, че вече не сме първа младост и трябва да обърнем повече внимание на кожата си, ако не искаме бързо да се появят бръчиците. От 30-годишна възраст е добре да започнете с продукти с превенция от бръчки, торбички под очите, пигментни петна и т.н. Защото ако не го сторите, след 40 вече резултатите ще са видими - тъмни кръгове и сериозни торбички под очите, свличане овала на лицето, задълбочаване на мимическите бръчки и т.н.

Като най-надеждна превенция от това е първо, качественият грим, добрата хидратация, включването на компоненти като ретинол, витамин С, антиоксиданти и АХА киселини към рутината си. Правете масажи и гимнастика за лице, информирайте се кои продукти са съвместими за използване заедно и задължително използвайте слънцезащита ежедневно!

Подпухнало лице: 5 начина да решим проблема у дома

От 40 до 50-годишна възраст

Тук влияние вече започват да оказват и хормоните, които определено през тази възраст се променят и преструктурират. Вече е задължително да използвате анти-ейдж козметика, богата на антиоксиданти и витамини. Набавяйте си и полезни вещества чрез храната, която приемате, както и не забравяйте хидратацията и слънцезащитата. Масажите за лицето и гимнастиката за тяло също ще окажат благоприятно влияние върху външния ви вид.

Над 50-годишна възраст

Ако искате да запазите свежестта и младостта на лицето и тялото си, със сигурност не бива да забравяте за гимнастиката и упражненията за лице и тяло. Набавяйте си достатъчно количество сън, вода и качествена храна. Не забравяйте анти-ейдж козметиката, хидратацията и двойното почистване. Спортувайте и прекарвайте време на чист въздух. 

Всеки от съветите може да се прилага и е подходящ за всяка възраст, но със сигурност с годините грижите за кожата ви трябва да стават по-съсредоточени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com