Как да се гримираме като професионалисти?

3022
Как да се гримираме като професионалисти?
Снимка: Dennis Von Dutch / Pixabay

Жените, чийто живот е активен, определено имат нужда  от перфектна визия: стилен тип дрехи, модерен вид прическа и идеален грим. За постигането на това понякога търсят помощта на гримьори, но със сигурност можем да ви убедим, че това не е необходимо, защото всъщност изобщо не е трудно да си направите и в домашни условия професионален грим.

Първо е добре да разберете какво е лицето ви и неговите особени характеристики и да отделите известно време, създавайки сами професионален грим. Според разни съвети на гримьори създаването на грим се подразделя на няколко етапа:

Правилно ли съчетаваме червилото и сенките за очи

За много жени червилото е същността на женствеността. Противно на външния вид, това не е лесен за използване продукт. В кратко ръководс...

Първо решете какъв искате да бъде стилът ви

Помислете внимателно за своя вид, който желаете да създадете. Това е основен момент, определящ ефекта от целия грим и резултата: дали гримът е наистина красив или посредствен.

Преди нанасянето на грим направете анализ на вашето състояние на кожата

Основата на една наистина луксозна визия е чистата и добре поддържана кожа на лицето. В идеален случай да бъде без зачервявания, раздразнения и подобни  несъвършенства, но това е рядко срещано и ако имате такива, не е страшно: биха могли да се прикрият с декоративен грим. Ако имате много обриви по лицето, би било по-подходящо първо да третирате кожата.

Кожата трябва да се почисти преди нанасяне на грим

Грешките, които допускаме с грима след 40

Гримът се смята за своего рода изкуство, защото, нанасяйки любимата си козметика върху лицето, ние сътворяваме една неподражаема и инди...

Това е добре да се прави непосредствено преди нанасянето на грим. За да избегнете пилинг, разтрийте кожата си за дълбоко почистване, след което е добре да я овлажните със специален крем или маска.

Когато започнете да нанасяте директно грим, използвайте фондьотен

Това не само ще подготви вашата кожа за грима, но и ще създаде дълготрайно, но дишащо покритие върху нея, така че гримът да не се размазва или разлива. Ако няма да носите грима дълго за  от четири часа, можете да минете без основа. След това трябва да нанесете коректор на проблемните зони под очите, който да прикрива тъмните кръгове и неравномерния тен на кожата в тези участъци.

Следват веждите

 Хората с дебели вежди трябва само да ги поддържат, за да имат правилна форма и посока, но ако изтъняват, трябва специално да им обърнете внимание. За целта, очертавате тяхната правилна форма и след това изрисувате светлите зони, така че веждите да са със същия нюанс.

Бързи хитринки за мигновена красота

Актуализирането на вашия външен вид никога не е било толкова лесно или толкова бързо. Опитайте тези прости и евтини съвети, за да откри...

Сенки и спирала

Гримът на очите е изкуство, така че обърнете специално внимание. Започнете с нанасянето на светъл нюанс с лека текстура под веждите, който ще подчертае техните драматични извивки или остра непосредственост. След това нанасяте спиралата, активно отделяйки миглите една от друга с усукващо движение.

Червило

Цветът на червилото трябва да е близък до цвета на нюанса на сенките, първо нанесете основата с четка и след това нанесете блясъка отгоре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com